Haberler

Ukraynalı askerler İngiltere'de sokak çatışması eğitimi aldılar

Güncelleme:

Ukrayna Silahlı kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Interflex Operasyonu kapsamında İngiltere'de eğitim gören Ukraynalı askerlerin, şehir çatışmalarında yapılacaklar konusunda İngiliz askerlerinden aldığı eğitimin görüntüleri paylaşıldı.

Ukraynalı askerler İngiltere'de sokak çatışması eğitimi aldılar

UKRAYNA, (DHA)- Interflex Operasyonu kapsamında İngiltere'de eğitim gören Ukraynalı askerlerin, şehir çatışmalarında yapılacaklar konusunda İngiliz askerlerinden aldığı eğitimin görüntüleri paylaşıldı.

Ukrayna Silahlı kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 'INTERFLEX Operasyonundan, İngilizlerin Ukraynalı savaşçılara bir kentsel alanda savaşmayı nasıl öğrettiklerini anlatan heyecan verici bir video' ifadelerine yer verildi. Görüntüde, İngiliz askerlerin Ukraynalılara şehir çatışmalarında yapılacaklar konusunda eğitim verdiği görüldü.

'Operation INTERFLEX' Birleşik Krallık öncülüğünde başlatılan Ukraynalı askerlere yönelik bir eğitim programı. Program, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nı işgal etmesinden birkaç ay sonra başlatıldı. Program kapsamında 2024'e kadar toplamda 30 bin Ukraynalı askere eğitim verilmesi planlanıyor. Interflex Operasyonu'nda Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Hollanda ve Litvanya olmak üzere 9 partner ülke de yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Genelkurmay Başkanlığı Sosyal Medya Ukrayna Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title