Haberler

Türkiye'nin İsrail'e karşı ihracat kısıtlaması dünya basınında geniş yer buldu

Güncelleme:

Türkiye'nin Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verilinceye kadar 54 ürün grubunda İsrail ile ticaretini kısıtlama kararı dünya basınında geniş yer buldu. ABD merkezli Associated Press iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin 'kısasa-kısas'a evrildiğini belirtirken, İsrail'in en yüksek tirajlı gazetelerinden Times of Israel ise, Ankara'nın kararı ve Tel Aviv'den gelen açıklama için, "ticaret savaşları" yorumunda bulundu.

Türkiye, 54 ürün grubunda İsrail ile ihracatını kısıtlama kararı aldı. Yaşanan bu gelişme uluslararası basında geniş yer buldu.

İsrail 7 Ekim'den beri on binlerce ton bomba atarak 33 binden fazla Filistinlinin ölümüne ve 75 binden fazlasının yaralanmasına yol açan Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına ara vermeden devam ediyor. Bölgedeki insanlar açlık ve sefaletin yanı sıra ölümün pençesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Türkiye, Gazze'ye gönderdiği insanı yardım gemileriyle Filistinlilere yönelik desteğini ilk günden beri sürdürüyor. Son olarak ise Ticaret Bakanlığı, İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasının Gazze'de ateşkes ilan edilene ve Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda kesintisiz insani yardım akışına izin verilinceye kadar yürürlükte kalacağını duyurdu.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, " Türkiye, Gazze ateşkesi sağlanana kadar İsrail'e ihracat kısıtlamaları getiriyor" başlığı ile haberi okuyucularına servis etti.

Türkiye'nin İsrail'e karşı ihracat kısıtlaması dünya basınında geniş yer buldu

"KISASA KISAS"

ABD merkezli Associated Press (AP), Türkiye-İsrail arasındaki ticari ilişkilerin 'kısasa-kısas'a evrildiğini ifade ederek, "İsrail'in Gazze'deki askeri eylemlerini sert bir şekilde eleştiren Türkiye, İsrail'e 54 çeşit ürünün ihracatını derhal geçerli olmak üzere kısıtladığını duyurdu" sözlerini kullandı.

Türkiye'nin İsrail'e karşı ihracat kısıtlaması dünya basınında geniş yer buldu

"TÜRKİYE, İSRAİL'E İHRACATI KISITLIYOR"

Bloomberg ise, " Türkiye, Gazze'ye hava indirme yasağı nedeniyle İsrail'e ihracatı kısıtlıyor" başlığını attı. Haberde, "İsrail Dışişleri Bakanı, bu açıklamaya Türkiye menşeli ürünlerinin ithalatını engelleme tehdidiyle karşılık verdi." denildi.

Türkiye'nin İsrail'e karşı ihracat kısıtlaması dünya basınında geniş yer buldu

"TİCARET SAVAŞLARI"

İsrail'in en yüksek tirajlı gazetelerinden olan Times of Israel ise, Ankara'nın kararını ve Tel Aviv'ten gelen açıklamayı 'ticaret savaşları' olarak niteledi.

Türkiye'nin İsrail'e karşı ihracat kısıtlaması dünya basınında geniş yer buldu

NE OLDU?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Ürdün üzerinden Gazze'ye havadan yardım gönderme talebinin İsrail tarafından reddedilmesine ilişkin önceki gün yaptığı açıklamada "İsrail'in açlıkla boğuşan Gazzelilere havadan yardım ulaştırma girişimimizi engellemesinin hiçbir bahanesi olamaz. Bu durum karşısında biz de İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık." dedi.

Türkiye'nin İsrail'e karşı ihracat kısıtlaması dünya basınında geniş yer bulduDışişleri Bakanı Hakan Fidan

Ticaret Bakanlığı ise bugün yaptığı açıklamada Filistin'e saldırılarına devam eden İsrail'e yönelik 54 ürün grubunda ihracat kısıtlaması uygulanmasını kararlaştırdı.

Türkiye'nin İsrail'e karşı ihracat kısıtlaması dünya basınında geniş yer buldu


Ticaret Bakanlığının İsrail'e yönelik ihracat kısıtlaması kararı aldığı ürün grupları şunlar:

1- Alüminyum profiller

2- Alüminyum teller

3- Boyalar

4- Bakır profiller, çubuklar ve teller

5- Beton mikserleri

6- Çelik borular ve bağlantı parçaları

7- Çelik filmaşin

8- Çelik kaplar ve depolar

9- Çelik köprü aksamı

10- Çelik kuleler

11- Çelik profiller

12- Çimento

13- Çimentodan, betondan veya suni taştan inşaat için bloklar ve levhalar

14- Demir çelikten tüm inşaat malzemeleri

15- Demir-çelik tüm teller

16- Ekskavatörler

17- Elektrik kabloları

18- Elektrik panolar

19- Fayanslar

20- Fiberoptik kablolar ve elektrik iletkenleri

21- Forkliftler

22- Granit

23- Halat ve kablolar

24- Hırdavat ürünleri

25- Hidrolik yağlar

26- İnşaat demiri

27- İnşaat makinaları

28- İnşaat yalıtım malzemeleri

29- İnşaatta kullanılan camlar

30- Kimyasal bileşikler

31- Kimyasal gübreler

32- Klinker

33- Kovalar, kepçeler, kürekler, kıskaçlar ve kancalar

34- Kükürt

35- Madeni yağlar

36- Makaralı zincirler

37- Mermer

38- Metal işleme makinaları

39- Metallerin işlenmesinde kullanılan kimyasallar

40- Mineral gübreler

41- Motor yağları

42- Paletler

43- Plastik borular

44- Sandviç paneller

45- Seramikler

46- Solvent boyalar

47- Tel çekme makinaları

48- Testere makinaları

49- Tuğlalar

50- Uçak benzini ve jet yakıtı

51- Vernikler

52- Vinçler

53- Yapıştırıcılar ve tutkallar

54- Yassı çelik ürünleri

Haberler.com / Salih Söğüt - Dünya

Kısıtlama Tel Aviv Türkiye İhracat İsrail Ankara Dünya Gazze İhracat Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500

Yorumlar (37)

Erman Yas:

Filistin'de katliam olmuş taş üstüne taş kalmamış efendi kalkmış kısıtlama getiriyor arkadaşım yazık bu beyine

623
218
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Savaşa katılım sağlayacak bir malzeme vermiyorduk. Ama bu ambargo üstüne ABD bankaları bize borç vermeyi kesecek. Dolar artınca da aynı yorumu gelir yaparsın.

yanıt30
yanıt85
Serhan Soylu:

Kısıtlamaları geç kalınsa da yerinde bulan halk dolar kuyruğunda !!!! Anlayanaaaa

yanıt220
yanıt41
Umıt Baran Dıler:

Demek ki neymiş .İnkar edilen ürünlerin hepsi ihraç ediliyormuş.

488
62
yanıtYanıtla
süleyman koç:

uluslar arası hukuk denen şeyde taraflar verdikleri sözü tutmaları gerekir.... türkiyenin israile savaşta kulanılıcak ürün satmadığı ortada ve zaten israilin bu malzemeleri türkiyeden almasınada gerek yok..zira türkiyenin eti budu ortada, avrupa ve abd nin bu konularda sağladığı destek yeter onlara... ama israil yanlısı devletlerde uluslar arası anltlaşmaları göz ardı edip ambargoya başlarsa türkiyeye karşı ozaman gör sen... atılan adımın sana ne faydası var bunu iyice tartmak lazım

yanıt4
yanıt20
Üzeyir Düzcan:

Ucaklaırun yakıtınıda biz veriyoz sonra bombalıyorlar öylemi o sebilerin hesabını nasıl vereceksiniz ?

458
74
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

Tebrik ederim .İnşaAllah İsrail de temel gıda mallarına kısıtlama getirir de . Ülkemiz biraz kendi yerli mal üretmesi gerektiğini anlamış olur.Böylece yerli ve milli cümlesi lafta kalmamış olur. Makarnacılar cevap yazmayın lütfen …

253
90
yanıtYanıtla
Motto Premium Hotel info:

Duyarlı,birşey ifade etmez sanki kendi ürünün çok mu ucuz,satılmayan ne kadar yerlı urun varsa aynı eş değerde..bindir babam bindir,

yanıt16
yanıt3
İlyas GÜNEŞ:

Maalesef üzülerek söylüyorum bu benim zerre ilgimi çekmiyor. Gazze'de şimdiye kadar yaşanan bunca insanlık dramından sonra getirilen kısıtlama neyin çözümünü sağlayacak ki.

308
26
yanıtYanıtla
VATOZZ:

Katılıyorum

yanıt101
yanıt12
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title