Haberler

Türk Arazileri Üzerinde Kirli Oyun

İngiltere'nin Başkenti Londra'da Kıbrıslı Türk ve Rumlar'dan Oluşan Bir Grubun, Güney Kıbrıs'ta Bulunan Çok Değerli Türk Mallarını Yok Pahasına Rumlara Pazarladığı Öğrenildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Kıbrıslı Türk ve Rumlar'dan oluşan bir grubun, Güney Kıbrıs'ta bulunan çok değerli Türk mallarını yok pahasına Rumlara pazarladığı öğrenildi.

Kimliklerini saklayan kişiler satışlarda aracılık yaparken, Londra'da Türkçe yayınlanan "Londra", "Olay" ve "Haber" gazetelerine "Güney Kıbrıs'ta bulunan malını satmak isteyenler bizi arasın" şeklinde ilanlar vererek özellikle dar gelirli Kıbrıslı Türkler'in dikkatini çekmeye çalışıyor. İlanlarda gerçek adlarını kullanmaktan kaçan aracılar Costas", "Peter" ve "İsmail" kod adlarını kullanırken, sabit telefon yerine de cep telefon numaralarını veriyor. Aracılar, kendilerini arayan kişilerle buluşup Güney

Kıbrıs'ta bulunan malın tapu fotokopisiyle işbirliği yaptıkları Rum avukatlarla Rum emlakçıların bulduğu müşterilere Türk mallarının satışını sağlıyor.

KKTC'de yayınlanan Volkan Gazetesi'nin elde ettiği bilgilere göre, aracılar kanalıyla bugüne kadar Güney Kıbrıs'ta bulunan 183 Türk malının Rumlar'a satışı için başvuru yapıldı. Üç kıymetli arazi ve mülkün satış işlemleri ise tamamlandı.

Bu alımlar 1974 Barış Harekatı öncesi ada dışına göç etmiş veya Rum kesiminde en az 6 ay yaşayan veya kendini Rum kesiminde yaşıyormuş gibi gösteren Kıbrıslı Türkler'den yapılıyor.

Gazetenin elde ettiği bilgilere göre, KKTC'de veya İngiltere'de yaşayıp mülkünü Rumlar'a satmak isteyen kişiler, Rumlar aracılığıyla sahte kira sözleşmeleri ile su ve elektrik fatura ödemeleri yaparak kendilerini Kıbrıs Rum kesiminde yaşıyormuş gibi gösteriyor. 6 aylık sürenin sonunda ise sahip oldukları mülkleri satmak için girişim başlatıyorlar.

(MG-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title