Haberler

Topraktan çıkan 1800 yıllık taşı kazıdılar, üzerindeki yazı arkeologları bile utandırdı

Güncelleme:

İngiltere'de Roma surlarına yakın bir alanda kazı yapan amatör arkeolog Dylan Herbert, ilginç bir taş buldu. Taşın üzerinde yazılar olduğunu fark eden Herbert, hemen taşı kazıdı. Taşın üzerinde erkek cinsel organı figürü ve dönemin azizine küfürler yazıldığı görüldü.

Amatör arkeolog Dylan Herbert, Hadrian Duvarı yakınında gerçekleştirdiği kazılarda tarihi eser olacağını düşündüğü bir taş keşfetti. Taşı da alıp laboratuvarına giden Herbert, taşın tam 1800 yıllık olduğunu tespit etti.

ÜZERİNDE YAZI OLDUĞUNU FARK ETTİ

Herbert daha sonra taşın üzerinde yazılar olduğunu fark etti. Hemen kolları sıvayan ve taşı kazmaya başlayan Herbert, bir süre uğraştıktan sonra taşın üzerindeki yazıyı ortaya çıkarmayı başardı.

Topraktan çıkan 1800 yıllık taşı kazıdılar, üzerindeki yazı arkeologları bile utandırdı

YARDIM ALARAK NE YAZDIĞINI ÖĞRENDİ

Arkeolog daha sonra arkadaşlarından da yardım alarak taşın üzerinde ne yazdığını öğrendi. Fakat öğrendikleri karşısında kendi de büyük bir utanç yaşıyordu.

CİNSEL ORGAN ÇİZİP, AZİZE KÜFÜR ETMİŞLER

Taşın üzerinde bir erkek cinsel organ figürü tespit eden arkeologlar, ayrıca o dönem azizle kavgalı olan kişiler tarafından azize yönelik küfürler yazıldığını belirledi.

İşte o taş:

Topraktan çıkan 1800 yıllık taşı kazıdılar, üzerindeki yazı arkeologları bile utandırdı

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Arkeoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (12)

Enver Koşan:

Tarih karın doyurmuyor

38
173
yanıtYanıtla
ov Hasan:

Biz insanız bizim karın doyurmadan başka ilgi alanlarımızda var illa karnımızı düşünen canlılar değiliz, tarih çok ilgi çekici bir ilimdir hoşunuza gitmiyorsa tarihle ilgili haberleri okumadan gecebilirsiniz, bu işlerle ilgilenenlere ayak bağı olmadan.

yanıt58
yanıt8
Enver Koşan:

En büyük tarih insanoğludur O da şu an vardır geçmişe gerek yoktur

42
151
yanıtYanıtla
A B:

Bu buluntu ile tarihin mihenk taşı yeniden tartışmaya açılır göbekli tepe gibi ziyaret patlaması yapar bu haberle

138
32
yanıtYanıtla
Halit Karayel:

o dönemde sansür yokmuş

68
13
yanıtYanıtla
Onur KASAPOĞLU:

İngiltere'de 1800 yıl önce Hristiyanlık yoktu. Roma, Hristiyanlık ı din olarak 4. Yüzyılda kabul ettikten çok sonra hristiyan misyonerlerin İngiltere'ye gitmesine müsaade etti. Arkeologlar bundan haberdardır herhalde.

60
15
yanıtYanıtla
ÜLKÜ DEVİ - HANIMAĞA:

HRİSTİYANLIK KELİMESİ HİÇ BİR YERDE YAZILMADAN SEN HRİSTİYAN KAVRAMINI NERDEN UYDURDUN BİZ ASIL ONU MERAK ETTİK !!!???

yanıt3
yanıt0
Pervin tınaz:

demekki dünyada hiçbirşey değişmeden gelmiş derlerya böyle gelmiş böyle aynen bu olmuş

11
1
yanıtYanıtla
Serhat San:

Her devirde küfür vardır

9
1
yanıtYanıtla
Ali Emir Salim Salim:

Bizim ülkemizdeki graffitileri ve yazıları görürlerse daha çok utanırlar.

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title