Haberler

Tayvan, Çin'e ait 37 uçağın ve 7 geminin yaklaşması üzerine alarm durumuna geçti

Güncelleme:

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'e ait 37 uçağın ve 7 geminin Tayvan Boğazı yakınlarında tespit edildiğini duyurdu. Tayvan Silahlı Kuvvetleri; uçakları, donanma gemilerini ve füze sistemlerini karşılık için görevlendirdi.

Tayvan Savunma Bakanlığı, yerel saatle 06.00 sıralarında Çin'e ait 37 uçağın ve 7 geminin Tayvan Boğazı yakınlarında tespit edildiğini duyurdu.

UÇAKLAR, GEMİLER VE FÜZE SİSTEMLERİ KARŞILIK İÇİN HAZIR

Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün sabah 06.00 itibariyle Tayvan çevresinde 37 Çin Halk Kurtuluş Ordusu uçağı ve 7 Çin Halk Kurtuluş Donanması gemisi tespit edilmiştir. Tayvan Silahlı Kuvvetleri durumu izledi ve bu faaliyetlere karşılık vermek üzere uçakları, donanma gemilerini ve karada konuşlu füze sistemlerini görevlendirdi" denildi.

Tayvan, Çin'e ait 37 uçağın ve 7 geminin yaklaşması üzerine alarm durumuna geçti

TAYVAN'IN HAZIRLIK TATKBİKATI 24-28 TEMMUZ'DA

Öte yandan; Çin'in, temmuz ayında toplamda 369 askeri uçak ve 146 gemiyi Tayvan etrafına gönderdiği kaydedildi. Tayvan, her yıl olası işgal girişimlerine karşı hazırlık için yaptığı "Han Kuang" tatbikatını bu yıl 24-28 Temmuz'da düzenlemeyi planlıyor.

İÇ SAVAŞTAN SONRA ORTAYA ÇIKAN AYRILIK DEVAM EDİYOR

Çin'in topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulduğu 1949'dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip bulunuyor. Çin ana karası ile Tayvan arasında iç savaşın ardından ortaya çıkan ayrılık hala devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Tayvan Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Güray Dilli :

Abd işe el atmazsa Tayvan Çin hegemonyasına geçebilir

24
14
yanıtYanıtla
SAMET PALA:

ABD işe el attığı için bunlar oluyor. Zira ABD Tayvanı Çin'in bir toprağı olarak görüyor. Ama çıkarları gereği şimdi ortalığı ateşe vermeye çalışıyor.

yanıt1
yanıt1
Alkurt:

CIN, TAYVAN, FILIPIN..VS KÖKLERI AYNI, BU NE DÜSMANLIKTIR ANLAMIYORUM.

9
12
yanıtYanıtla
Beyö 4'lü:

Hadi bir siz eksiktiniz

17
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title