Haberler

Tataristan'daki katliamcı, sosyal medyada "Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim" diye paylaşım yapmış

Güncelleme:

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'daki okula silahlı saldırı düzenleyen ve 11 kişiyi öldüren katliamcıyla ilgili flaş detaylar ortaya çıktı. İlnaz Galyaviev adlı saldırgan, baskından 1 saat önce Telegram hesabından " Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim. Sonra da kendimi vuracağım" şeklinde paylaşımda bulundu.

Rusya'ya bağlı Tataristen Cumhuriyeti'nde bugün sabah sıralarında yaşanan olayda, Kazan Faizi Caddesi'ndeki 175 numaralı okulda giren saldırgan, aralarında 1'i öğretmen, 1'i pedagog ve 9 öğrenciyi öldürdü.

Okula saldırıyı iki kişinin planladığı ve saldırganlardan birinin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPMIŞ

Okula saldırı gerçekleştiren İlnaz Galyaviev'in saldırıyı gerçekleştirmeden 1 saat önce yaptığı sosyal medya paylaşımı ortaya çıktı.

Galyaviev sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim. Sonra da kendimi vuracağım" ifadelerini kullandı.

11 EYLÜL'DE DOĞDUĞU İÇİN ÖVÜNÜYORMUŞ

Polis ekiplerinin saldırganların arkadaşlarının ifadelerinden edindiği bilgilerde, saldırgan Galyaviev'in sürekli olarak, ABD 'deki 11 Eylül 2001 terör saldırısı tarihinde doğmasıyla övündüğü belirtildi.

Diğer yandan saldırının ardından Kazan'daki tüm okullar eğitime ara verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Tataristan Cumhuriyeti Rusya Kazan Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title