Haberler

Suudi Arabistan, Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlayacak

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan'ın Türk vatandaşlarına sağladığı vize kolaylığı dolayısıyla teşekkür etti. Uraloğlu, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile görüştü ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Suudi Arabistan, Türk vatandaşlarına elektronik vize uygulamasıyla kolaylık sağlayacak ve sefer sayılarını artıracak.

Umreye gideceklere elektronik vize kolaylığı (2)

URALOĞLU, SUUDİ ARABİSTANLI BAKANLA GÖRÜŞTÜ

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile bakanlıkta bir araya geldi. İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Türkiye'den Suudi Arabistan'a seyahat eden vatandaşlara yönelik vize kolaylığı sağlanması ile ilgili detaylar ele alındı. Bakan Uraloğlu, ilişkilerin daha ileriye taşınması gerektiğini belirterek, "Vizedeki işlem kolaylığından dolayı teşekkür ediyorum. Gerek umre gerek hac gerekse diğer türlü seyahatler için bu ciddi kolaylık sağlayacaktır. Suudi Arabistan'dan gelen ziyaretçilerimiz de Türkiye'yi çokça ziyaret ediyor. Trabzon'a çok gidiyorlar. Bizimkilere diyorum ki 'Bizdekiler çok Arapça, İngilizce bilmiyor az. Siz de Türkçe bilmiyorsunuz. Nasıl anlaşıyorsunuz' diyorum. Diyorlar ki 'Kalpten anlaşıyoruz.' Bu bizim için kıymetli" diye konuştu.

'5 DAKİKADAN AZ SÜREDE VİZE ALINABİLECEK'

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, ikili ilişkilerin ivme kazanması noktasında tarihi bir duyuru yaptıklarını söyleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin elektronik vize uygulamasına dahil edildiğini teyit etmek isterim. Bu elektronik vizeyi herhangi bir Türk vatandaşı, 5 dakika ya da 5 dakikadan daha az bir sürede alabilecek. ya da Suudi Arabistan'da herhangi bir havalimanına gittiğinde oradan da bu vizeyi alabilecek. Bu vize 1 yıllık süre için geçerli olacak. Çok girişli çıkışlı ve 90 gün ikametgah alabilecek. Bu elektronik vize ile Türk vatandaşları Mekke, Medine'nin yanı sıra Suudi Arabistan'daki bütün bölgeleri, bütün şehirleri gezme imkanı bulacak. Özellikle Suudi Havayolları, koltuk kapasitesi olarak yüzde 360 oranında bir artış yaptı. Hem elektronik vize hem de özellikle sefer sayılarının kapasitesinin arttırılması iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceği gibi turizm alanında da diğer alanlara da yansıyacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Suudi Arabistan Hac Turizm Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title