Haberler
BBC

70 yıl sonra bir ilk! Suudi Arabistan'da yasal içki satışı başlıyor

Güncelleme:

Suudi Arabistan, 70 yıl aradan sonra ilk defa yasal içki satışına hazırlanıyor. Başkent Riyad'da açılacak olan işletme, satışlarını sadece Müslüman olmayan diplomatlara yapabilecek. Düzenlemenin, ülke içindeki yasa dışı içki satışının önüne geçmek için yapıldığı öğrenildi.

Suudi Arabistan, içki satışını yasal hale getiren bir uygulamaya başlıyor. Buna göre ülkenin başkenti Riyad'da büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede açılacak ilk içki satış dükkanı, sadece Müslüman olmayan diplomatlara satış yapabilecek.

DİPLOMATLARA LİMİTLİ İÇKİ SATIŞI

Başlayacak yeni uygulamayla diplomatlara ayda 240 puanlık içki satışı yapılacak ve bir litre yüksek alkollü içki (viski, cin vs.) altı puana, bir litre şarap üç puana, bir litre bira da bir puana denk olacak. Bir diplomatın her ay 40 litre yüksek alkollü içki veya 80 litre şarap alması mümkün. Ülkede yaşayan yabancılara yönelik içki satışıyla ilgili ise herhangi bir farklılık yaşanmayacak.

Suudi Arabistan'da mevcut yasalara göre içki içen veya bulunduranlara para cezası, hapis ve kamuya açık kırbaçlanma gibi cezalar söz konusu.

İÇKİLER ÖZEL KUTULARLA SOKULUYORDU

AFP ve Reuters ajanslarının aktardığına göre, ülkede görev alan diplomatlar bugüne kadar sadece diplomatik kurallar gereği Suudi yetkililerin açamadığı mühürlü kutularda ülkeye içki sokup içebiliyordu. Suudi yetkililer içki satışı hamlesiyle ülke içindeki yasa dışı satışın önüne geçmek istiyor.

SUUDİ ARABİSTAN'DA İÇKİ SATIŞI BİR CİNAYETLE YASAKLANDI

Ülkedeki içki satışlarının yasaklanması, 1952'de Kral Abdülaziz'in oğullarından birinin sarhoşken İngiliz bir diplomatı silahla öldürmesi sonucu yürürlüğe girmişti.

Ülkede içki satışlarının kısa süre içinde sadece diplomatlara yönelik başlaması beklenirken bu gelişme, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın "2030 Vizyonu" isimli liberalleştirme planının son adımı oldu.

Çoğu körfez ülkesinde alkol tüketimi benzer kısıtlamalara tabiyken Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'da 21 yaşın üstündeki gayrimüslimlere oteller, kulüpler ve barlarda içki satışı yapılıyor.

BBC

Suudi Arabistan Riyad Dış Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (16)

Ramazan Kus54:

Peygamber efendimiz fethetti ama şu anda Ebu cehiller tekrar ele geçirdi yazık Allah'ım imanımızı korusun Allah bilir ama kıyamet çok yakın

124
41
yanıtYanıtla
Solomon Kane:

islam tarihini iyi okuyup araştırmanıızı öneririm belliki kulağa üflenen masallarla büyümüşsünüz

yanıt62
yanıt67
Cevap :

Masallara milletin karnı tok.

yanıt20
yanıt9
Erkan Arslan:

Ebu Cehillerden Birtanecik Nallari Göge Dikse Birde Bakki Senin Uzun Adam Yurtta Bes Gün Yas ilan Etimis

yanıt28
yanıt5
TT:

Kelime i tevhid bayrağı yanına içki resmi koymak, Türk bayrağından don biçmek gibidir... Biraz daha bayrak hassasiyeti lütfen... En azından o bayrakta ne yazdığını google a sor... Bu kadar mı kıtsınız be kardeşim...

49
40
yanıtYanıtla
Mysterious M.:

Burda da ezan okunurken icki iciliyor. Islam sadece oraya has bisey degil.

yanıt3
yanıt6
sade vatandaş:

üfürükten devlet

57
11
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

orada da nas bitti demek:))

44
5
yanıtYanıtla
Cevap :

İşin ucunda para olsun dinini de satar bu millet. :))

40
9
yanıtYanıtla
Erkan Arslan:

Etmiyorlarmi??? YIRMI YILDIR Sence Uzun Adam Neden iktidarda? Her Secimde Ver Güllüm Al Güllüm Ama iste Sorsan Adamlar Dindar ALLAH icin Oyumuzu Verdik Derler

yanıt36
yanıt6
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title