Haberler

    Suriyeli Bombacı, İlkbaharda Türkiye'ye Gitti

    Güncelleme:

    Almanya'da Chemnitz polisinin elinden kaçtıktan sonra üç Suriyeli tarafından yakalanan Jaber Albakr'ın, geçen ilkbaharda Almanya'dan Türkiye'ye gittiği öne sürüldü.

    Die Welt'in haberine göre IŞİD'le bağlantısı olduğu sanılan 22 yaşındaki Jaber Albakr, ilkbaharda Almanya'dan Türkiye'ye gitti, ağustos ayında geri döndü.

    SIĞINMACILAR ŞÜPHELENDİ

    Die Welt, Saksonya Eyaleti'nde ev arayan zanlının, diğer sığınmacı Suriyelilerden yardım istediğini yazdı. Jaber Albakr'ın üzerinde büyük miktarda ABD Doları bulunması ve kendisine yalnız oturacağı bir ev araması, yardım istediği vatandaşı Suriyeli sığınmacıların şüphesini çekti.

    SORULARA YANIT ARANIYOR

    Die Welt'e göre Alman güvenlik birimleri, zanlının Türkiye'de kaldığı sırada ne yaptığı sorusuna yanıt arıyor. Jaber Albakr'ın Türkiye üzerinden Suriye'ye geçip geçmediği ve burada terör saldırısı düzenlemek için bir eğitim alıp almadığı aydınlatılmaya çalışılıyor.

    SURİYELİLER YAKALAMIŞTI

    Alman polisi cumartesi günü Chemnitz kentindeki bir binada Jaber Albakr'ın izine ulaşmıştı. Zanlının kaldığı dairede 1.5 kilogram ağırlığında patlayıcı, fitiller ve metal parçaları ele geçirilmişti. Chemnitz'de polisin elinden kaçan zanlı, Leipzig'de kaldığı evde üç Suriyeli sığınmacı tarafından yakalanarak polise teslim edilmişti.

    HAVALİMANI HEDEFİNDEYDİ

    Alman iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı, Jaber Albakr'ı eylül ayı ortalarından beri izliyor. İstihbaratın elindeki bilgilere göre El Bekir, IŞİD adına ulaşım altyapısına yönelik bir saldırı hazırlığı içindeydi. Anayasayı Koruma Teşkilatı, Albakr'ın Berlin'deki bir havalimanına yönelik saldırı planladığı kanaatinde.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Die Welt Chemnitz Almanya Türkiye Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title