Haberler

Sivrisinekten Kaptığı Parazit Hayatını Kararttı

Güncelleme:

Brezilyalı adam 20 yıl önce sivrisinek tarafından ısırılınca, kaptığı parazit sonucunda kocaman bir bacak ile hayatını sürdürmek zorunda kaldı.

Brezilya'nın San Jose şehrinde yaşayan Raimundo 20 yıl önce bir sivrisinek tarafından ısırılınca hayatı kökünden değişti. Sivrisinekten bulaşan bir parazit (lymphatic filariasis) Raimundo'nun lenf sistemini etkiledi. Parazitin enfeksiyonu halk arasında 'fil hastalığı' (Elephantiasis) olarak biliniyor. Animal Planet kanalında yayınlanan 'Nehir Canavarları' adlı programa göre fil hastalığı korkunç düzeyde şekil bozukluklarına yol açıyor.

BACAĞINDAKİ ŞİŞKİNLİKTEN ÖTÜRÜ HAREKET EDEMEZ HALE GELMİŞ

Program sunucusu Jeremy Wade; "Bu görmüş olduklarım içinde belki de en korkutucusu. Fil hastalığına bir kez yakalandınız mı, kurtuluşu yok ömür boyu çekersiniz." Sunucu Jeremy, hastalığı 20 yıl önce kapmış olan Raimundo ile bir araya geldi. Raimundo'nun bacağı neredeyse kendisini hareket edemez hale getirecek kadar şişmişti. Çaresi olmayan hastalığına rağmen Raimundo, Brezilya'da bir klinikte tedavi şansı arıyordu. Talihsiz adamın bacağında olan şişlikte, tedavi sayesinde inme başladı.

DOKTORLAR, İLK BAŞTA İKİ KOLLARIYLA BACAĞI KAVRAYAMAMIŞ

Raimundo'nun hastalığına ilk kez derman arama girişiminin adresi olan klinik, uyguladığı haftalar süren tedavi ile adamın bacağındaki şişliğin gözle görülür derecede inmesini sağlamıştı. Lakin talihsiz adamın daha gidecek önünde uzun bir yol var. Cunica Godoy kliniğindeki doktorlar ilk başta Raimundo'nun şişkin bacağının boyutlarından ötürü kollarıyla kavrayamadıklarını dile getirdi. Doktorlar, adamın bacağına her gün sıkı bir korse dolayarak, şişkin bacakta bulunan sıvının böbreklere giderek burada süzülmesini sağlıyorlar. Bu tedavi şeklinin bir getirisi olarak Raimundo çok daha sık idrar yapma ihtiyacı hissediyor.

HASTALIĞIN TEDAVİSİ ÖMÜR BOYU SÜRECEK

Klinikteki doktorlar, hastalığa sebep olan parazitin bedene girdiğinde hele Raimundo gibi uzun süre tedavi edilmediğinde, rahatsızlığı kontrol etmenin çok zor olduğunu açıkladı. Uzmanlar, hastalığın tedavi sürecinin ömür boyu devam edeceğini sözlerine eklediler. Doktorlar ayrıca antiparazit ilaçları kullanarak hastanın bedenindeki parazitleri uzaklaştırmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Tüm bu açıklamalara rağmen Raimundo'nun tam olarak iyileşip iyileşmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

San Jose Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Doktor:

Arkadaşlar bu tıbben geçerli bir durumdur. Yalan haber değil. Fil hastalıgı lenf dokusuna yerleşen parazit yüzünden gerçekleşir. Lenf sistemide aynı kan sistemi gibidir ve tıkanırsa bacakta ödem giderek artar. İntertisiyel aralıkta ( hücreler arası aralık) sıvı birikimi olur ve sonucunda gördüğümüz klinik tablo ortaya çıkar. Rica ederim. İyi günler.

21
0
yanıtYanıtla
TAŞBÖRÜ:

Çaresi yok mu Doktor bey?

yanıt0
yanıt0
cengizzz:

ayağını kesip çöpe atın.

4
8
yanıtYanıtla
dr:

filariazis bu

4
2
yanıtYanıtla
oha:

lan yürü git adamın altan ayağı görünüyor adam10 parmaklımı

3
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

hay beni sizin reklamınızın. haberden çok reklam izliyoruz.

3
0
yanıtYanıtla
AKKOYUN DEVLETİ .:

YALAN HABER DİYEN ÖKÜZLER İLLA KENDİ BAŞALRINA GELİNCEMİ ANLAYACAKLAR.

2
1
yanıtYanıtla
cenk:

yalan haber parazit neden vucuda dağılmayıp sadece adamın sol bacağında sınırlı kalmış olabilir ki ?

1
1
yanıtYanıtla
Caresiz:

Bende fil hastalıyım zor cok zor bir rahatsızlık tedavisi ciksın artık 31 yıllık benimki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title