Haberler

Şiddete Karşı Haklar Kültürü

Dünyanın Birçok Yerinde Töre Cinayeti Başta Olmak Üzere Kadına Karşı İşlenen Suçlar, "Kültürel Bahanelerle Hafif Cezalarla Geçiştiriliyor. Bu Gerçekten Yola Çıkan Sivil Toplum Örgütleri, Dün İstanbul'daki Bir Panelde, Her Türlü Mazereti Reddeden Bir "Haklar Kültürü" Geliştirme Çağrısı Yaptı.

Dünyanın birçok yerinde töre cinayeti başta olmak üzere kadına karşı işlenen suçlar, "kültürel bahanelerle hafif cezalarla geçiştiriliyor. Bu gerçekten yola çıkan sivil toplum örgütleri, dün İstanbul’daki bir panelde, her türlü mazereti reddeden bir "haklar kültürü" geliştirme çağrısı yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampusu’nda Kadınlara Karşı Şiddetin ’Kültürel’ Gerekçelerini Reddetmek başlıklı panele Pakistan’dan katılan Feride Şahid, "Ne zaman kadınların haklarını özgürce yaşamasını talep etsek hemen karşımıza ’kültürel gerçekler’ çıkarılıyor. Oysa insan olarak hepimiz öncelikle ’haklar kültürü’ne saygı duymalıyız" şeklinde konuştu. Şiddetin insanlığın genel bir hastalığı olduğunu belirten Harvard Üniversitesi’nden Francis Kissling, ABD’de her gün 3 kadının yakını bir erkek tarafından öldürüldüğünü söyledi. Ayrıca hamilelikte kadına şiddetin genellikle arttığını vurguladı.

RECME KARŞI KAMPANYA

Ayrıca Şeriata Bağlı Yaşayan Kadınlar Ağı’nca başlatılan "Kadınların Taşlanması ve Öldürülmesini Durdurun" kampanyasının dünya lansmanı da dün İstanbul’da yapıldı.

Öte yandan BM Kadınlar Kalkınma Fonu’nun iyiniyet elçisi Avustralyalı yıldız Nicole Kidman "Kadınlara Karşı Şiddete Son" adlı bir kampanya başlattı. Panele video konferans aracılığıyla katılan Kidman, herkesi "www.saynotoviolence.org" adresine girip isimlerini yazdırmaya çağırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title