Haberler

Seçimlere saatler kala ABD'den "14 Mayıs" açıklaması: Türk milleti karar verecek

Güncelleme:

14 Mayıs seçimlerine sayılı saatler kalmışken Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basın toplantısında Türkiye ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin demokrasi geleneğine ve demokratik kurumlara sahip olduğunu vurgulayan Kirby, herhangi bir adayla ilgili yorum yapmaktan kaçınarak "Buna Türk milleti karar verir." dedi.

Beyaz Saray, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin, Türkiye'nin demokrasi geleneğine vurgu yaptı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, çevrimiçi düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BUNA TÜRK MİLLETİ KARAR VERİR"

Türkiye seçimlerine ilişkin kendisine yöneltilen soru üzerine Kirby, Türkiye'nin demokrasi geleneğine ve demokratik kurumlara sahip olduğunu vurguladı. Kirby, genel olarak seçimlerle veya herhangi bir adayla ilgili yorum yapmaktan kaçındıklarını belirterek, "Buna Türk milleti karar verir." dedi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Bahmut'ta Rus askerlerinin geri çekildiğine yönelik haberlere ilişkin soru üzerine Kirby, değerlendirmelerinin Bahmut'un çekişmeli bir bölge olmaya devam ettiği yönünde olduğunu belirtti. Kirby, "Rusların ve özellikle (Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy) Prigojin'in Ukrayna'da olup bitenler hakkında söyleyecekleri herhangi bir şeye inanılmaması konusunda herkesi uyarırdım" dedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Beyaz Saray John Kirby Demokrasi Türkiye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Sultan oğan:

ABD ye mi kalmış bizim seçimler her yere burunlarını sokmasalar olmaz..tabi onlar Erdoğan gibi kaliteli bir başkan gitsin de onların kuklası biri gelsin istiyorlar..Erdoğan onlara dersini veriyo içişlerimize karıştırmıyo inşallah gene başkan olurda ABD ve yandaşları üzülürler...

183
51
yanıtYanıtla
mehmet:

abd olmasa sana özgürce seçim bile yaptırmazlar. atatürkün çizdiği çizgiden o kadar saptıkki. karanlık sularda rus ve çin ışıgı altında gitmektense ABD ışıgını tercih ederim.

19
145
yanıtYanıtla
Nuri Boz:

Mehmet kardeşim Guantanamo'da özgürlük ve demokrasi mi yüklediler sana. ABD Rusya arasında denge siyaseti yapılıyor şu an tüm dünya farkında ama sen değilsin.

yanıt64
yanıt5
Senrey26:

amerika da kalleşlik yapıp durdukça çine de gidersin rusyayada.

yanıt15
yanıt1
ilhan kır :

bu seçim abd ye bir ders olmalı, fetönünde pkk nında sahibi ve komutanı abd dir

97
22
yanıtYanıtla
Yusuf Çelebi Sarıbaş:

Verdiniz talimatı yerli işbirlikçi sosyal demokrat görünümlü pkk sevicilerine,Şimdi tarafsızlık rolüne başladınız.

62
38
yanıtYanıtla
İndiregandi:

Seçimin tarafsız ve özgür olmasını amerikaya borcluyuz yoksa biz vermeyiz biz etmeyiz diye başlıyordu cümleler

8
75
yanıtYanıtla
Fehamettin ANKARALI:

bizde batı uşaklığı bitmez,şarabı eline alırsın akşam olmuş güneşin batışını görür akşam sarhoş kalkarsın güneşin batışını görürsün.

23
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title