Haberler

Rusya ve Çin, Ay'da nükleer santral kuracak

Güncelleme:

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Rusya ile Çin'in 2033-2035 yıllarında Ay'a nükleer güç santrali inşa etmeyi planladığını söyledi. Borisov ayrıca Çin ile Ay'da ortak çalışmalar için anlaşma imzaladıklarını belirtti.

Rusya'da düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali'nde konuşan Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Çin ile ortaklaşa planladıkları uzay projelerinden bahsederek, "Çin ile birlikte Ay'da nükleer santral inşa etmeyi düşünüyoruz." dedi.

Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'ndeki Sirius Federal Bölgesi'nde düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali'nde konuşan Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Çin ile gerçekleştirmeyi planladıkları ortak uzay projelerinden bahsetti.

Rusya ve Çin, Ay'da nükleer santral kurmayı planlıyor

"ÇİN İLE BİRLİKTE AY'DA NÜKLEER SANTRAL İNŞA ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Birçok ülkeden Rusya'ya gelen gençlere konuşan Borisov, Çin ile birlikte uzaya nükleer santral kurmayı planladıklarını söyleyerek, "2033-2035 yıllarında Çinli meslektaşlarımızla birlikte Ay yüzeyine bir nükleer enerji ünitesinin ulaştırılması ve kurulmasına yönelik bir projeyi değerlendiriyoruz." dedi. Borisov, radyasyon riskine karşı projenin robot teknolojileri kullanılarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, nükleer tesisin kurulması için karşılarında teknolojik bir engel bulunmadığını da ekledi.

"UZAY HERKESİN SAHİP OLDUĞU BİR BARIŞ ALANI OLMALI"

Buna karşı uzayda yine de nükleer silahların bulunmaması gerektiğini savunan Borisov, "Uzay herkesin sahip olduğu bir barış alanı olmalıdır. Biz de Rusya olarak bu pozisyonu kararlı olarak savunacak ve meslektaşlarımızla uyum içinde olacağız." ifadelerini ekledi.

Rusya ve Çin, Ay'da nükleer santral kurmayı planlıyorRusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov

Kendilerinin uydu navigasyon sistemlerinde ABD ile eşit düzeyde yarıştığını ancak Çinli navigasyon sistemlerinin kendi ve ABD'nin sistemlerinden daha iyi sonuçlar verdiğini belirten Borisov, "Dünya'nın sistemleri gelişiyor. Biz de bu sistemi geliştiriyoruz. Belki garip gelecek ama Çinli Beidou sisteminin dünyanın en iyi sistemi olduğunu kabul etmeliyiz." dedi.

ABD GPS sistemleri ile kendilerine ait Glonass sistemlerinin yarıştığını ancak kendi sistemlerini geliştirmek için yazılımlar üzerinde çalıştıklarını ekleyen Borisov, aynı zamanda kendi sistemlerinin dünyanın yüzde 100'ünü kapsadığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Nükleer Santral Rusya Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

mehmet:

oksijen olmayan yerde nükler santrali ne yapacaksın. onun yerine uzay istasyonundaki gibi güneş paneli kur. pislemediğiniz tek Ay kalmıştı.

54
0
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Amaçları nükleer santral falan değil. Elde ettikleri enerjiyi dünyaya mı getirecekler. ya da ayda bir atmosfer mi oluşturacaklar. Üs kuracaklarsa eğer sürekli ayda yaşamak isteyen bir insan grubu düşünemiyorum. Hem rus ve hem çin için çok masraflı...Amaç: Ay' dan dünyayı vurabilecek nükleer bataryalar yerleştirmek. Bu adamların düşünüş tarzı işgal...

yanıt13
yanıt1
Adem Gök:

Dünyada herhangi bir yeri AY dan vurabilirler.Gelecek çok zorlu

18
9
yanıtYanıtla
Snn Aksu:

Kurmayan adam değil. Hiç bir şekilde bu iş mümkün değil

10
11
yanıtYanıtla
Spectrum:

20 sene öncede bugünkü telefonlar için aynısını düşünüyorduk

yanıt13
yanıt0
TT:

Çok tehlikeli bi adım, nükleer enerjiye neden ihtiyaç duyulur ki ayda? Güçlü bi lazer silahı yerleştirildiği zaman oradan dünyanın her yerini ve yörüngedeki uydularını rahatlıkla vurabilirler ve herkese boyun eğdirirler... Kesinlikle kimsenin dünyanın dışına silah yerleştirmesine izin vermemek gerekir... Bu insanlığın köleleşmesine sebep olur...

8
1
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Şimdi nesin modern kölemi :)

yanıt0
yanıt0
Serkan Kaplan:

yaz; filmin adı Ay da sevişenler.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title