Haberler

Rus Influencer Alena Agafonova, savaş anıtının memesini gıdıklama suçundan 10 ay hapse mahkum edildi

Güncelleme:

Rusya'da sosyal medya influencer olan Alena Agafonova, bir savaş anıtının 'memesini gıdıklama' suçlamasıyla hapse mahkum edildi. Bu suç, Rusya'nın ünlü çalışma kamplarına gönderilmesine ve 10 ay boyunca zorunlu çalışma yapmasına neden oldu. Ayrıca, iki yıl boyunca sosyal medyadan men edildi ve gelecekteki kazançlarının yüzde 10'unu devlete para cezası olarak ödemek zorunda kalacak. Alena, Rusya'ya geri döndüğünde tutuklandı ve hemen Volgograd'a götürülerek hakkında işlem yapıldı.

Rusya'da influencer olan 23 yaşındaki Alena Agafonova, ünlü bir savaş anıtının "memesini gıdıklamak" suçlamasıyla hapishaneye mahkum edildi. Rusya'nın ünlü çalışma kamplarına gönderilecek olan Alena, 10 ay boyunca zorunlu çalışma yapacak.

Geçen yıl çektiği bir sosyal medya videosu nedeniyle Rusya'da "Nazizmin Rehabilitasyonu" suçundan mahkum edildi.Video resmi olarak Rusya'da yasaklandı. Videoda, Alena'nın, savaş anıtının sağ memesini "gıdıkladığı" görülüyor. Ayrıca, iki yıl boyunca sosyal medyadan men edildi ve gelecekteki kazançlarının yüzde 10'unu devlete para cezası olarak ödemek zorunda kalacak.

Alena, Sri Lanka'da saklanmaya gitti.Ancak, Rusya'ya geri döndüğü anda tutuklandı ve hemen Volgograd'a götürülerek hakkında işlem yapıldı. "Anavatan Çağrısı" heykeli, Rusya'nın en ünlü anıtlarından biridir ve İkinci Dünya Savaşı'ndaki en kanlı savaşlardan biri olan Stalingrad Muharebesi'nde savaşan ve ölenleri anar. Rusya'da geleneksel değerlere aykırı olan her türlü davranış sert cezalar getiriyor.

Rus rapçi Maxim Tesli, Ocak ayında sadece bir çorapla mankenlik yaptığı bir konserde "küçük haylazlık" suçlamasıyla tutuklandı. Bir başka influencer dayasaklı olmasına rağmen Instagram kullanmak suçlamasıyla Rusya'da altı yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Başka bir yerde, bir çift kadın Rus influencer, sosyal medyada paylaştıkları bir öpücük nedeniyle derin özürler dilemek zorunda kaldı ve ağır para cezalarıyla karşı karşıya kaldı.

Rus Influencer Alena Agafonova, savaş anıtının memesini gıdıklama suçundan 10 ay hapse mahkum edildi

Rus Influencer Alena Agafonova, savaş anıtının memesini gıdıklama suçundan 10 ay hapse mahkum edildi

Rus Influencer Alena Agafonova, savaş anıtının memesini gıdıklama suçundan 10 ay hapse mahkum edildi

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Sosyal Medya Volgograd Mahkum Mahkum Rusya Sosyal Medya Hukuk 3.Sayfa Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title