Haberler

Radyoaktif Maddenin Bin Kat Fazla Çıktığı Ural Dağları'ndaki "Nükleer Şüphe" İddiası Yalanlandı

Güncelleme:

Ural Dağları'nda radyoaktif maddenin bin kat fazla çıkması sonucu ortaya atılan "nükleer kaza" iddiasını Rusya'nın nükleer enerji kurumu Rosatom, yalanladı.

Rusya'nın nükleer enerji kurumu Rosatom, Greenpeace'in Ural bölgesindeki nükleer tesiste bir kaza yaşandığı ve Rutenyum-106 seviyesinin normalden 986 kat yüksek olduğu iddiası üzerine bölgedeki Rus nükleer tesislerinde böyle bir kaza yaşanmadığını açıkladı.

RADYASYON DÜZEYİ NORMALİN BİN KATINA ÇIKTI

Öte yandan Rus Meteoroloji Ajansı Rosgidromet, Ural Dağları üzerindeki radyoaktivitenin önemli oranda arttığını doğruladı. Ural Dağları'nın güneyindeki Argayash bölgesinde radyasyon düzeylerinin normalden 986 kat daha yüksek olduğu belirtildi.

"TESİSİMİZİN FAALİYETLERİYLE İLİŞKİŞİ DEĞİLDİR"

Çevre koruma örgütü Greenpeace, Rusya'nın nükleer kurumunun tesislerinden birinde olmuş bir kazayı üstünü örtmüş olabileceği iddiasıyla soruşturma açılması için çağrı yapmıştı. Rosatom'un Argayash yakınlarındaki Mayak tesisinden yapılan yazılı açıklamada, "Rosgidromet tarafından tespit edilen Rutenyum-106 seviyesindeki artış tesisimizin faaliyetleriyle ilişkili değildir" denildi.

FRANSA "NÜKLEER KAZA" DEMİŞTİ

Fransa'nın nükleer güvenlik ajansı 9 Kasım'da yaptığı açıklamada, Volga Nehri ile Ural Dağları arasındaki bölgede radyoaktif artışın tespit edildiğini duyurmuştu.

Bunun sebebinin, Eylül sonunda Rusya ya da Kazakistan'daki bir nükleer tesiste gerçekleşen bir kaza olabileceği ifade edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title