Haberler

Roberto Carlos'un Formaları ve Benim Gömleğim

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde Yayıncı Kuruluşlar Cnn Türk ve Kanal D İçin Üç Gün Boyunca Kurtköy İstanbul Park Padokunda Görev Yaptım. Padok, Formula 1'in Can Damarıdır. En Az Pistte Ki Görkemli Yarışlar Kadar Dikkat Çeker, Eğlendirir, Zaman Zaman da Panayıra Dönüşür. Pilotlar, Teknisyenler, Medya, Ünlüler Bir Araya Gelir.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde yayıncı kuruluşlar CNN Türk ve Kanal D için üç gün boyunca Kurtköy İstanbul Park padokunda görev yaptım. Padok, Formula 1'in can damarıdır. En az pistte ki görkemli yarışlar kadar dikkat çeker, eğlendirir, zaman zaman da panayıra dönüşür. Pilotlar, teknisyenler, medya, ünlüler bir araya gelir.

Geçen yılın şampiyonu Brezilya'lı "Bücür" Felipe Massa, Ferrari adına unvanını korurken gerçekten iyi bir yarış çıkarttı. Massa artık İstanbul'un uğruna inanıyor. Öyle ki babası Luiz Antonio, canlı yayında oğlu  birincilik kürsüsüne çıkıp kupasını alırken "Obrigado İstanbul" diye bağırıyordu. Ardından o hızla bir de Boğaz'da villa satın alacaklarını söyledi.

Bunlar güzel anılar. Ama asıl  benim anımı paylaşmak isterim. Massa'yı padoktaki Ferrari konteynırında Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Roberto Carlos ziyarete geldi. Arkasında bir  medya ordusu ile gezerken hatırımızı kırmadı, Güzide Duran ve benimle canlı yayına çıktı. Bir gün önce Fenerbahçe'nin, Sivas spor önünde galibiyet golünü kafayla atmıştı. Kafasına zaman zaman vurarak  "20 yılda üçüncü kafa golüm" diyordu.  Yaklaşık dört dakikalık yayın boyunca  bize ve formula 1 severlere keyifli anlar yaşattı. Yayın bitince de bana dönerek "Dün Felipe Massa'nın babası Luiz Antonio ile yaptığınız sohbeti izledim. Benim için çok hoş sözler söylediniz. Benim sizden bir ricam olacak. Üzerinizdeki bu gömleği bana Samandra Tesisleri'ne ulaştırabilirmisiniz?"

Roberto Carlos şaka yapıyor sandım. Dünya'da en çok forması satılan, imza dağıtan bir süper yıldız benim üzerinde Kanal D ve CNN Türk logolu gömleğimi istiyordu. Oysa çok ciddiydi. İki saat sonra bu kez Bridgestone standında karşılaştık. Unutmazsınız değil mi? Obrigado (Teşekkür ederim) dedi.  Pazartesi sabahı gömleğimi  Hürriyet Gazetesi spor servisindeki arkadaşım Ayhan Güner aracılığı ile Roberto Carlos'a ulaştırdım ve Roma'ya uçtum. Bu da mesleğimdeki en anlamlı anılardan biri olarak kalacak.

Bu satırları yazarken Roberto Carlos'un futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak hizmet vermek istediği haberi geldi İtalyan ajanslarından. Üstelik Türkiye'ye ve Türklere övgüler yağdırmış.  Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü Roberto Carlos'a yakışır.      

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title