Haberler

RAF, Estonya'da Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağı engelledi

Güncelleme:

İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF), Estonya'da konuşlandırılmış birimine ait Typhoon savaş uçaklarının, NATO müttefiklerinin kontrolü altındaki uluslararası hava sahasında uçan Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir Tu-214 uçağını engellediğini duyurdu.

p>İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF), Estonya'da konuşlandırılmış birimine ait Typhoon savaş uçaklarının, NATO müttefiklerinin kontrolü altındaki uluslararası hava sahasında uçan Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir Tu-214 uçağını engellediğini duyurdu.

RAF'tan yapılan açıklamada "Estonya'daki RAF Typhoon'ları bugün, Rusya anakarası ile Kaliningrad Bölgesi arasında iki Su-30M Flanker Hs ile önce güneye sonra tekrar kuzeye geçiş yapan ve NATO müttefiklerinin kontrolü altındaki uluslararası hava sahasında uçan Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir Tu-214 uçağını engellemek üzere havalandı" denildi.

Daha önce de 20 Haziran'da yine RAF, Estonya'daki RAF Typhoon'larının NATO hava sahasına yakın uçan Rus Donanmasına ait bir Tu-134 ve iki Su-27 uçağını engellediğini duyurmuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Estonya Nato Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title