Haberler

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaçınskı'nin Cesedi Böyle Teşhis Edildi

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaçinski'nin Cesedinin Teşhis Edildiği ve Tabuta Konulduğu Anın Görüntülerini Ele Geçirildi.

Rus Komsomolskaya Prawda gazetesi (www.kp.ru), Rusya’nın Smolensk şehrinde meydana gelen kazada yaşamını yitiren Polonya Devlet Başkanı Lech Kaçinski’nin cesedinin teşhis edildiği ve siyah bir ceset torbası içerinde tabuta konulduğu anın görüntülerini yayınladı.

Rus ve Polonyalı yetkilerin gece yarısı kaza yerindeki cesetler üzerinde incelemeler yaptıkları sırada çekilen görüntülerde, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaçinski’nin cansız bedeni, yetkililerce teşhis edildikten sonra iftaiye görevlileri tarafından siyah bir ceset torbası içerisinde tabuta yerleştirilirken görülüyor.

İKİZ KARDEŞ JAROSLAW KAçİNSKİ ÖLüMDEN DÖNMüŞ

Rusya'da cumartesi günü meydana gelen uçak kazasında yasamini yitiren Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski'nin ikiz kardeşi Jaroslaw Kaçinsi'nin düşen uçağa binmekten son anda vazgeçtiği öğrenildi.

Anamuhalefet partisi PİS lideri Jaroslaw Kaçinski, 2'inci Dünya Savaşı döneminde Rusya'da esir alınıp katledilen Polonyalı askerleri anmak için bu ülkeye giden ikiz kardeşi Cumhurbaşkanı Lech Kaçinski ile beraberinde 88 üst düzey devlet görevlisinin yaşamını yitirdiği faciadan kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.

Annesi hastalanınca uçağa binmedi

İkiz kardeş Kaçinski'nin, Cumartesi günü meydana gelen ve Genelkurmay Başkanı ile diğer kuvvet komutanları dahil milletvekilleri ve Polonya Merkez Bankası Başkanı Slawomir Skirzpek'i dahil toplam 96 kisi yasamini yitirdiği uçağa, annesinin rahatsızlığı nedeniyle binmekten son anda vazgeçtiği belirtildi. First Lady evlilik yuzugunden teshis edildi. Polonyalı yetkililer, Cumhurbaşkanı'nın ardından eşi Maria Kacinski'nin cesedinin de yüzde 99 teşhis edildiğini açıkladı.

First Lady'nin evlilik yüzüğunden teşhis edildiği ve cenazesinin Salı günü ülkesi Polonya'ya getirildiği bildirildi.

Kazada ölen devlet adamlarından bazılarının isimleri şöyle:

Sürgündeki hükümetin son Cumhurbaşkanı Jerzy Szmajdzinski,

Meclis Başkan Yardımcısı ve SLD Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Jerzy Szmajdzinski,

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Wladyslaw Stasiak,

Ulusal Guvenlik Bürosu Başkanı Aleksander Szczyglo,

Devlet Bakanı Pawel Wypych,

Ulusal Hafıza Enstitüsü (IPN) Başkanı Janusz Kurtyka,

Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Mariusz Handzlik,

Genelkurmay Başkanı General Franciszek Gagor,

Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı ve Başpikopos Tadeusz Ploski

PO Parti Disiplik Kurulu Başkan Yardımcısı,

PIS Milletvekili Zbigniew Wassermann,

Kamu Denetcisi Janusz Kochanowski,

Merkez Baknasi Baskani Slawomir Skrzypek.

( Alpaslan Düven - Polonya / DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title