Haberler

Pınar Öğün'e Londra'da Başrol

Oyuncu Pınar Öğün, Londra'da 'Pentecost' isimli tiyatro oyununda başrol oynadı.

Oyuncu Pınar Öğün, Londra'da 'Pentecost' isimli tiyatro oyununda başrol oynadı.

Tiyatro oyun yazarı İngiliz David Edgar'ın yazdığı, Gavin McAlinden'ın Londra'da sahnelediği 'Pentecost' isimli tiyatro oyununda başrolü oynayan Pınar Öğün İHA'ya açıklamalarda bulundu. Ünlü oyuncuya provalar sırasında eşi Mehmet Ali Alabora eşlik etti. Avrupa tarihini politik açıdan sorgulayan oyun Balkanlarda bir kilisede geçiyor. Benzerlik göstermesi açısından Londra'da bir kilisede sergilenecek oyun 8 Mart-9 Nisan tarihleri arasında her gün sahnelenecek.

OYUN AVRUPA TARİHİNİ SORGULUYOR

Pınar Öğün, "Oyunumuz Davıd Edgar'ın yazdığı Pentecos adlı bir oyun benimde çok sevdiğim bir oyun, şurada görmüş olduğunuz fresko ile başlıyor. İtalyan freskocu Giotto'nun yaptığı eserden daha önce yapıldığına inanılıyor, oyunun dinamosu böyle başlıyor. İkinci perdeden itibaren kilisede bu araştırmalar devam ederken çeşitli Ortodoks ve Katolik kiliselerinin de devreye girmesi bunu manipüle etmesi süreci yaşanırken içeriye mülteciler giriyorlar ve kilisede çalışmada olan bu kişileri ele geçiriyorlar, bu

mültecilerin arasında Türkler, Kürtler, Polonyalılar, Ruslar karışık bir grup var. Aslında doğunun ve batının bütün tarihin oyun boyunca gözden geçirilmesini yaşıyoruz. Birçok bilgiler yanlış aktarılıyor ve insanlar diğer kültürleri aslında ne kadar az biliyorlar ve kalıplara göre birbirleriyle iletişim kuruyorlar aslında bunu görüyoruz. Fresko da aslında başrol oyuncumuz" açıklamasında bulundu.

Oyunun başrol kahramanı Gabriella'yı canlandıran Pınar Öğün rolü hakkında ise, "Oyunun geçtiği yer Balkanlarda bir ülke ve neresi olduğunu bilmiyoruz. Konuşulan dil Bulgarca, benim oynadığım rol ülkenin sahip olduğu en önemli müzenin müdürü. Fakat bu müzede değerli hiç bir şey yok çünkü hepsi dışarıya satılmış ortadan kaybolmuş ve bir dönüm sonucu oluyor. ve müze müdürünün eline bir takım belgeler geliyor. Bu belgeleri araştırırken aslında bu fresko'nun bu ülkede olduğunu anlıyor ve bunu keşfetme

yolculuğunu izliyoruz. Herkesten gizli gizli bu kiliseyi buluyor duvarları kazıyor tel tokalarla duvarları kazıyor ve bunu keşfediyor ve bu eğer gerçekse bütün dünya tarihi değişecek. Rönesans tarihi değişecek ve değiştirende o olmuş olacak. Bu çok ataerkil bir toplumda olduğu için erkeklerle mücadele etmesi gerekecek. Bakanlarla, devletle, politikacılarla mücadele etmesi beni çok etkiliyor o yüzden de büyük bir keyifle bu rolü oynayacağım" dedi.

FARKLI BİR DİLDE KARAKTER ÇIKARTMAK ZOR ANCAK BANA ÇEKİCİ GELİYOR

Pınar Öğün Londra sahnelerinde yer almak ile ilgili olarak da, "Ben Bilkent Üniversitesi'ndeki eğitimimin ardından Londra'da Lamda da iki yıl eğitim aldım. O süreçte yaşadım bütün zorlukları adaptasyon süreci, kültürel değişiklikler, iletişimsel farklılıklar, bütün zorlukları bu öğrencilik sürecinde yaşadım ve şuanda Londra benim için bildiğim bir şey öğrendiğim bir şey, o yüzden o anlamda zorluk çekmiyorum. Ancak elbette farklı bir dilde oynamak kendini ifade etmek karakter çıkartmak zor bir şey belki

de bu zorluk bana çekici geliyor" ifadesinde bulundu.

Pınar Öğün Pentecost oyunun ardından gelecek projeler hakkında "Meltem Arıkan'ın yazdığı, eşim Mehmet Ali Alabora'nın yönettiği oyunda başrol oynayacağım. Gerçekten çok acayip bir oyun olacak şuanda bu oyunla birlikte onun da heyecanını yaşıyorum. Bu oyunun ardından döner dönmez provalara başlayacağız" ifadelerinde bulundu.

Oyunun yönetmeni Gavin McAlinden, "Oyun eski bir kilisede bulunan fresko'nun Gabriella tarafından keşfedilme sürecini işliyor. Pınar ile ortak bir arkadaşımız var biz oyun için başrol oyuncusu ararken arkadaşım Pınar'ı önerdi ve Pınar denemelere geldi. Pınar oyunculuğu ile bizleri büyüledi. ve birlikte çalışılması mükemmel olan birisi ve mükemmel bir iş çıkardı" dedi.

Oyun 8 Mart -8 Nisan tarihleri arası her gün Londra Shoridich St. Leonard Kilisesi'nde sergilenecek. - LONDRA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mehmet Ali Alabora Pınar Öğün Londra Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title