Haberler

Pfizer CEO'sundan keyifleri kaçıracak açıklama: Koronavirüs uzun yıllar boyunca devam edecek

Güncelleme:

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurduğu BioNTech ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, dünya üzerinde 5 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüsle ilgili keyifleri kaçıracak bir açıklama yaptı. Koronavirüsün uzun yıllar boyunca devam edeceğini belirten Bourla, "Şu an içinde olduğumuz dalga, yasaklara sebebiyet verecek son dalga olacak" dedi.

Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, Fransız medyasına koronavirüs salgınının gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. BFM TV'ye konuşan Bourla, "Koronavirüs daha uzun yıllar boyunca devam edecek. Fakat şu an içinde olduğumuz dalga, yasaklara sebebiyet verecek son dalga olacak" dedi. Bourla ayrıca geliştirdikleri Kovid-19 aşısının çocuklar için de güvenli ve etkili olduğunu dile getirdi.

OMICRON AŞISI MART AYINDA HAZIR

Bourla, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta Omicron varyantına karşı geliştirilecek aşının Mart ayında hazır olacağını duyurmuştu. Bourla, " Pfizer, mart ayında ABD'li yetkililerle masaya oturarak bu modifiye edilmiş aşının onayı için görüşebilecek ve pazara sunulabilecek. Üretime başladık" demişti.

Pfizer CEO'sundan keyifleri kaçıracak açıklama: Koronavirüs uzun yıllar boyunca devam edecekPfizer'ın CEO'su Albert Bourla.

ÜÇÜNCÜ DOZA DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Bourla, iki doz aşının Omicron varyantına karşı etkisiz olduğunu söylemişti. Bourla, "Üç doz aşı olunması ölüme karşı çok iyi bir koruma sağlıyor ve hastaneye kaldırılacak kadar ağır hasta olunmasına karşı da büyük bir koruma sağlıyor. İki doz aşı Omicron varyantına karşı yeterli değil" ifadesini kullanmıştı.

KASIM AYINDA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Pfizer ve BioNTech, mRNA teknolojisini kullanarak 1 yıldan kısa bir süre içinde koronavirüse karşı bir aşı geliştirmeyi başarmıştı. Kasım ayının sonunda ise iki şirket Güney Afrika'da tespit edilen ve Kovid-19'un en çok mutasyona uğrayan türü olan Omicron varyantına özel bir aşı için çalıştıklarını duyurmuştu. Bourla, "BioNTech ile birlikte daha farklı doz seviyeleri ve dozaj takvimlerini değerlendiriyoruz. Ayrıca mRNA teknolojisini diğer alanlarda da kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Koronavirüs Pfizer Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500

Yorumlar (5)

SKULLANICI:

adam beş milyon kere tahminini değiştirdi şimdi bunu da tahminlerinde haklı çıktı diye manşet ederler, bulmuşlar kazları yoluyorlar bitirirler mi virüsü

67
2
yanıtYanıtla
Derviş Tücaroğlu:

Nasıl da bitecek işin içinde para var yıllarca sürecek

52
1
yanıtYanıtla
Özgür Arıca:

Açık açık bize pardon aşıya teste tedaviye para verirseniz bitiririz diyor ama sorun onların ne dedikleri değil az biraz panik ve korkuyu yenebilirsek yarın biter .....

38
5
yanıtYanıtla
Ahmed Altuntaş:

aptallar yaşadığı sürece demek istemiş yani....

6
2
yanıtYanıtla
HASAN1906:

temizlik imandandır temizliğe dikkat ettiğiniz süre çok dikkatlisiniz demektir ilaç şı satmk için korku iyi bir sektör

3
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title