Haberler

Peşmerge 50 Derece Sıcakta Oruçlu Savaşıyor

Güncelleme:

Kuzey Irak'ta Hava Sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu Diyala kentinin Celavle kasabasında IŞİD'e karşı savaşan peşmerge güçleri zor saatler geçiriyor.

Peşmerge güçleri ve IŞİD militanları arasındaki çatışmalar sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu bir ortamda gerçekleşiyor. Sıcak çatışmalara sahne olan savaş cephelerinde, oruç tutan peşmergeler, zor anlar yaşıyor.

CEPHEDE ORUÇLU SAVAŞIYORLAR

Diyala kentinin Celavle kasabasında peşmerge ile IŞİD militanları arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Peşmergeler, bir yandan IŞİD tarafından gelecek keskin nişancı ateşi ve bombalı intihar eylemlerine karşı özel önlemler alırken diğer taraftan cephe gerisinde zinde kalmanın çabası içerisinde.

ORUÇLU PEŞMERGELER ÇOK ZORLANIYOR

Aşırı sıcaklar altında kalan peşmergeler içerisinde özellikle oruç tutanlar, sıkıntı yaşıyor. Ramazan ayını ailelerden uzakta cephede geçiren peşmergeler, karpuz, üzüm ve ekmekle iftarlarını açıyor. Su tanklarında abdest alan peşmergeler, cemaatle akşam namazını kılıyorlar.

ORUÇ TUTMAYIN FETVASINA RAĞMEN ORUÇ TUTUYORLAR

Muhammet Rıza da 20 yıldır peşmergelik yaptığını ifade ederek, "Çatışmaların oruç ayına ve yaz sıcaklarına denk gelmesi bizi çok zorluyor. Kürdistan Alimler Birliği, cephede oruç tutmayabileceğimize dair fetva verdi. Ancak Allah'a inancım nedeniyle orucumu tutmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Peşmergeler, gece belirledikleri IŞİD hedeflerine havan topu ve doçkalarla saldırıyor. İftardan sonra pusuya yatan peşmergeler, yerlerinin tespit edilmemesi için özellikle telefon ve sigara kullanılmasına izin vermiyor.

Peşmergeler, genel olarak kalaşnikof, doçka ve kanas tüfekleri kullanılıyor.

MALİKİ: BARZANİ, IŞİD'İN HEWLERDEN OPERASYON YAPMASINA İZİN VERİYOR

Öte yandan Irak Başbakanı Nuri Maliki, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin IŞİD'in operasyonlarını Erbil'den yönetmesine izin verdiğini söyledi. Maliki, Barzani’den IŞİD ve Baasçıların kurduğu operasyon yönetme odalarını dağıtmasını söyledi. Hewlêr'de İŞİD'in ve Baasçıların karargahına dönüştüğünü iddia eden Maliki, buna karşı susmayacaklarını ifade etti.

"KERKÜK'E GELENLER ASIL YERLERİNE GERİ DÖNECEKLER"

Maliki, Irak Devlet Televizyonu'nda yayınlanan konuşmasında peşmergeyi kast ederek Kerkük'te ele geçirilen silahları geri alacaklarını ve kente gelenlerin kendi asıl yerlerine döneceklerini kaydetti. Terör liderlerinin Hewlêr'de bulunuğunu iddia eden Maliki buna sessiz kalmayacaklarını belirtti.

KÜRTLERDEN KABİNE TOPLANTISINA BOYKOT

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Kürtleri eleştirerek Hewlêr'in IŞİD'e ev sahipliği yaptığı yönündeki açıklamaları sonrası Kürt yetkililer kabine toplantısını boykot edeceklerini belirtti.
Geçen gün Maliki’nin Kürtlerin Hewlêr'de IŞİD militanlarına ev sahipliği yaptığı yönündeki açıklamaları sonrası Bölgesel Kürt Yönetimi yetkilileri Maliki’nin iddiasını kesin bir dille yalanladı.

Irak Başbakan Yardımcısı Roj Nuri Şayis yaptığı açıklamada, kabine toplantısını boykot edeceklerini belirterek, “Bu tür ifadeler başkalarını suçlayanlar tarafından büyük güvenlik fiyaskolarını gizlemek için yapılır ve biz kabine toplantısını boykot ettiğimizi duyuruyoruz” dedi.

Alınan kararla hiçbir Kürt bakan ve milletvekilinin toplantıya katılmayacağı belirtilirken kararın Kürtlerle Irak Merkezi Yönetimi’nin arasını daha da açabileceği belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Celavle Diyala Kerkük Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (82)

Seda:

Ben türküm ama peşmergelerin Allah yardımcı olsun hem ışidla şavaşlarında hem demde bu durumda oruç tuttukları için

53
10
yanıtYanıtla
selim:

fotoğrafa bakılırsa iftarı öğle vakti yapıyorlar... biz de inandık... ypg-pkk denilen zerzevat ya zerdüşt ya dinsiz oruçla ne işleri olur.

10
45
yanıtYanıtla
dadaşoğlu:

50 derece sıcakta katledilen türkmen çocukları haber yapılmaz.fakat tribünlere oynayan peşmerge haber değeri taşır.bu arada savaştıkları IŞİD ''de aynı derecede oruç tutuyor.bilesiniz

15
27
yanıtYanıtla
aydinnimetullah3434@hotmail.com:

doğru oruç tutuyorlar akşam iftarlarınıda kafalarını kestikleri müslüman kanıylan açıyorlar dadaş....

yanıt0
yanıt0
KIRAL ÇIPLAK:

ALLAHIN KİMSENİN ORUCUNA İHTİYACI YOK. KURT LOBİSİ TAM GAZ ÇALIŞIYOR. İŞİD KÖTÜ, IRKÇI VE İSRAİL DESTEKLİ PESMERGE İYİ

10
30
yanıtYanıtla
aaabdi0647@hotmail.com:

işid ne destekçisi peki neden gazzede çatışmıyor

yanıt0
yanıt0
oğuz:

burdaki üç beş serseri kalkmış türkler ve kürtler adına konuşuyor türkiyede 3 milyon türk kürt evliliği var unutmayın bunu öyle konuşun benim yengemde kürt bu ramazanda adam gibi konuşun

37
2
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

YÜCE ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN KÜRT ASLANLARI...DUALARIMIZ İSLAM ÜMETİYLE

29
7
yanıtYanıtla
elazıglıfetih-3301@hotmail.com:

israilin uşakları nezaman aslan olmuş amerika boşuna kuzey ırakı barzaniye burakmadı koçum.korkma israil müsade etmez yardımcı olur.

yanıt0
yanıt0
doktorrdoktorr@msn.com:

kenevir tarlaları, uyuşturucu ticareti,avrupadan toplanan haraçlar için ne dersiniz? Sonra istediğiniz kadar oruç tutun Allah yutar mı? Her kim olursa olsun hangi millet olursa olsun, uyuşturucuyla işi oldu mu tamam.Bunun ötesi var mı?Fuhuş, hırsızlık, ölüm...her kötü şeyi kapsar uyuşturucu.Ozaman oruç tutana demez miyiz? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Ya da Cenabu Allah da demez mi?''''Dalga mı geçiyon benimle'''' He?

yanıt0
yanıt0
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title