Haberler

Peres: "İran, Güney Afrika Gibi Boykot Edilsin"

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşma yapan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, uluslararası camianın geçmişte Güney Afrika’ya uyguladığı yaptırımların İran’a da uygulanması gerektiğini belirtti.

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşma yapan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, uluslararası camianın geçmişte Güney Afrika'ya uyguladığı yaptırımların İran'a da uygulanması gerektiğini belirtti.

Uluslararası camianın geçmişte Güney Afrika'ya 'ekonomik boykotun' ötesinde uyguladığı yaptırımların İran'a da yapılması gerektiğini kaydeden Peres, "Ansızın dünyanın geri kalanı tarafından boykot edildiler. Futbol müsabakalarına, olimpiyatlara ve hiçbir yere davet edilmediler. Yalnız kaldılar. Eğer İran yaptığı şeyleri yapmaya devam ederse inanıyorum ki çok tehlikeli olan bu blöfleri dünyanın hoşuna gitmeyecektir" dedi.

Ruhani'nin Davos'ta yaptığı konuşmadan hiçbir şekilde etkilenmediğini de belirten Peres, Ruhani'nin açıklamalarında bariz ihmaller olduğunu kaydetti. 2 ülkenin kaderinin 'sonsuza dek düşman olmak' olmaması gerektiğini de kaydeden Peres, "Bizim için İran düşman değildir. Savaş istemiyoruz. Biz tarihsel düşman değiliz" dedi.

İsrail ve Filistin arasında süren barış görüşmelerine dair de açıklamalar yapan Peres, "Bütün konuşmalar Arap dünyasındaki mevcut durumu öldürüyor. Terör barışı parçalıyor. İsrail samimi bir barış için gerçek tekliflerde bulunuyor" dedi.

Son olarak Cenevre 2 Konferansı'na dair açıklamalarda da bulunan Peres, Suriye'de devam eden çatışmaların çözüme kavuşması konusunda kötümser olduğunu belirterek, Suriye'deki adımların sorunları çözmek için değil çatışma için atılmadığını belirtti. - DAVOS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Güney Afrika Şimon Peres İsrail İran Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

ENEZOfilay_filay@hotmail.com:

SAYIN PEREZ İRAN ÜZERİNDEN MÜSLÜMANLARI KÖTÜLEMEKTEN VAZ GEÇ İRANIN GEÇMİŞİNDE KAÇ KEZ HIRİTİYANLAR SAVAŞ AÇMŞTIR BİR ARAŞTIRIN AMA MÜZLÜMANLARLA HEP SORUN HALİNDEDİR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title