Haberler

Pentagon'dan "intikam" açıklaması: Ürdün'deki saldırıdan İran destekli milisler sorumlu, karşılık vereceğiz

Güncelleme:

Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bölgede görevlendirilen ABD güçlerine dün gece düzenlenen saldırıda 3 asker öldü, 25 kişi de yaralandı. İHA ile düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Austin, "Askerlerimize yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ürdün- Suriye sınırında bulunan üsteki askerlerine insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıya ilişkin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" ifadesini kullandı.

PENTAGON'DAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Austin, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın bölgede görevlendirilen ABD ve Koalisyon güçlerine dün gece düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin ölmesi ve diğer Amerikan askerlerinin yaralanmasının kendisini öfkelendirdiğini ve derinden üzdüğünü belirtti.

"SEÇTİĞİMİZ ZAMAN VE YERDE KARŞILIK VERECEĞİZ"

Bakan Austin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." açıklamasında bulundu.

Pentagon'dan 'intikam' açıklaması: Ürdün'deki saldırıdan İran destekli milisler sorumlu, karşılık vereceğizABD Savunma Bakanı Lloyd Austin.

"ÇIKARLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN TÜM ADIMLARI ATACAĞIZ"

ABD Başkanı Joe Biden ile kendisinin, Amerikan kuvvetlerine yönelik saldırılara tolerans göstermeyeceğini belirten Austin, "ABD'yi, birliklerimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli tüm adımları atacağız." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda ayrıca 25 kişinin yaralandığını bildirmişti. Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Suriye Ürdün İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

GÖKHAN KARA:

Yaptıklarınızın yanında hiç az bi sayı ölü

275
16
yanıtYanıtla
Turkuaz TV:

Beyimiz öfkelenmiş vay be. İstediği zamanda ve yerde cevabını verecekmiş. Savaştan nemalanan bu abd zihniyeti olduğu sürece dünyada barış mümkün olmaz. Önce bunların zihniyetlerinin temizlenmesi lazım.

228
11
yanıtYanıtla
Hüseyin C:

Türkiye’deki üstleri kapatalım yada…

174
12
yanıtYanıtla
Musti40 :

kapatalım, fakat Türkiye zaten ambargo Ambargo üstüne uğraşıp duruyor bunlarla, ekonomik olarak kaldıracak durumda değiliz! Abdye resti çekmek için çok erken, 3-5 sene biraz kendimizi toparlayalım düzeltelim, belki ozaman, şimdi bir süre ABDye ABye şirin görünme zamanı!

yanıt37
yanıt35
Mehmet sacli:

Amerika yardım istesin ön safta Türkiye ve arap dönekleri görürsün. İspatı Amerika istedi güle oynaya evet dediler. Unutmadık.

yanıt39
yanıt13
ARSLANOĞLU Hakan:

ABD Savunma bakanı öncelikle kendi ülkelerinde polislerin siyahileri öldürmesinin intikamını alsın..

150
8
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

azdan az çoktan çok gider ama sen buradan temelli gideceksin abd

116
19
yanıtYanıtla
Ahmet Gültekin:

ABD olmazsa Kürtlerin hali ne olur bilen var mı ki Süriye ve Iraktaki Kürtleri 24 saat içinde darmadağın ederler.

yanıt22
yanıt18
Ahmet Gültekin:

Rabbim ümmeti Muhammet çerçevesinde ve kardeşlik hukukuyla birbirimizi sevmeyi nasip etsin

yanıt53
yanıt9
sade vatandaş:

BAZEN ÜLKELERİN BİRBİRİNE DÜŞMESİNİ İZLEMEK ZEVKLİ OLUYOR ABD VE BATILILAR PKK YI BAŞIMIZA BELA EDİP BİZİ ÖYLE SEYREDİYORLAR ALLAH BU BELANIN ÇOK DAHA FAZLASIN BİZİ YIKMAK İSTEYENLERİN TÜMÜNE NASİP EDER İNŞALLAH

108
7
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title