Haberler

Paşinyan'dan Putin'i kızdıracak hamle! Rusya önderliğindeki güvenlik bloğuna katılımı askıya aldı

Güncelleme:

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya önderliğindeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün ülkesine destek sağlamadığı gerekçesiyle örgüte katılmayı askıya aldığını duyurdu. Paşinyan, Azerbaycan'ın barış anlaşmasına gerekli olan şartları uygulamadığını ve saldırı hazırlığında olduğunu ima etti. Paşinyan, Rusya'nın Ermenistan'da bulunan askeri üssünün kapatılmasına yönelik ise bir görüşme olmadığını belirtti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın Rusya önderliğindeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (CSTO) ülkesine destek sağlamadığı gerekçesiyle örgüte katılımını askıya aldığını açıkladı.

AZERBAYCAN'IN SALDIRMASINDAN KORKUYOR

Paşinyan ayrıca, Ermenistan'ın son 30 yılda iki kez savaştığı Azerbaycan'ın da uzun vadeli barış anlaşmasına varmak için gerekli olan şartları uygulamadığını söyledi ve Azerbaycan'ın saldırı hazırlığında olduğunu ima etti.

PAŞİNYAN: AMAÇLARINI YERİNE GETİREMEDİ

France 24 kanalına konuşan Paşinyan, "Ermenistan'a göre, Kolektif Güvenlik Anlaşması özellikle 2021 ve 2022 yıllarında amaçlarını yerine getiremedi. Bunun gerçekleşmesine izin veremeyiz. Şu anda, pratik olarak bu anlaşmaya katılımımızı askıya aldık. Bundan sonraki adımları göreceğiz" dedi.

ASKERİ ÜSSÜ KAPATMAYACAKLAR

Paşinyan, Rusya'nın Ermenistan'da bulunan askeri üssünün kapatılmasına yönelik bir görüşme olmadığını, üssün varlığının başka anlaşmaların konusu olduğunu ifade etti.

Haberler.com / İsmail Elal - Dünya

Nikol Paşinyan Ermenistan Azerbaycan Rusya Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Ebu Huzeyfe:

Azerbaycan’ın yanındayız onlar hazırlık yapıyorsa bizde yapacağız ! Ermeniler yaptıkları zülümün hesabını vermedi daha ! Türkiye ve Azerbaycan doğrudan kara dan bağlanmalı !

48
9
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Azerbaycan, Aksa Tufanı operasyonunu kınayarak müslüman Filistinte degil de yahudi İsrail'e büyük destek vermişti..Bu konu hakkında da görüşünü alabilir miyiz..

yanıt10
yanıt25
MoonShine:

Sezgin ben cevap veriyim. Sizler hayatınızı televizyondan duyduğunuz haberlere göre şekillendirdiğiniz için. Filistinin Osmanlıdan ayrılmak için ingilizle iş birliği yaparak senin onbinlerce askerini ingilize teslim ettiğini bilmez isen. Ermenistan 30 sene öce karabağı işgal ederken filistinin ermenilere desteğini açıklayarak karabağı ermeni toprağı kabul ettiğini açıklarken,Seni kıbrısa girdiğinde yunan ile rumların tarafını tutup Türkiye yi kınarken, siz hayatta yoktunuz. Tarihini bil...

yanıt25
yanıt4
Narter Nart:

23Şubat1944 tarihi itibariyle, Çeçen ve İnguş, Kalmuk, Balkar, Karaçay, Mesket Türkleri ve Volga Almanları ve Nogay halkının bir bölümü, ruslar tarafından Kazakistan ve Sibirya' ya sürülmüştür. Sürgünde şehit olanları rahmetle ve saygıyla selamlıyorum. O günden bugüne kadar taşıdıkları acılarını paylaşıyorum. Kardeşlik aynı ana ve babanın çocuğu olmaktan daha öte bir şeydir. Kardeşlik milliyet tanımaz...Kardeşlik sınır ve zaman tanımaz. KADİM KARDEŞLİĞİMİZ DAİMDİR.

9
5
yanıtYanıtla
heyyy:

1941-1945 arası nazi-rusya savaşını unutmuş gibisiniz. Çeçenistan o dönem almanlara yardım etmeselermiş de sürülmeselermiş.NAZİ nin yaptığını hala dünya konuşuyor Ruslara yapılan soykırım tarihte yapılmadı diri diri insanlar kazanlarda yakıldı toplama kamplarında ne eziyetler arada belgesel izleyin.ALMANLARLA o dönem iş birliği yapmaları zaten hata. Zalimin yanında duran müslümanlığını sorgulasın önce.Naziyi de başa getirip seçende yönetime getirende ALMAN halkı.

yanıt1
yanıt5
Narter Nart:

Cevap hakkım 2: Ve en önemlisi.... topyekün tüm rusları hatta slavikleri bir kefeye koysam karşısına da tekbir Kafkasyalı' nın tırnağını. Kafkasyalı' nın ağır basar. Sana da iyi ruscuklamalar.

yanıt5
yanıt2
Mutlu Isik:

normal gardaş bunlarda bunlar ülkeyi 1938 yılında beri yani ATATÜRK öldüğünden beri ülkeyi sağa sağa bitiremedi vallaha ne ülkeymişiz o kadar uğraştılar bitiremediler

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title