Haberler

Para Var Ama Doktorları Yok

Türkiye'nin ilk, dünyanın ise ikinci sağlık serbest bölgesini kurmayı hedefleyen Bursa'dan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun başkanlığındaki heyet, Dubai'de inşaatı devam eden ilk uygulamayı yerinde inceleme imkanı buldu.

Türkiye'nin ilk, dünyanın ise ikinci sağlık serbest bölgesini kurmayı hedefleyen Bursa'dan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun başkanlığındaki heyet, Dubai'de inşaatı devam eden ilk uygulamayı yerinde inceleme imkanı buldu.

Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolos Muavini Harun Özdikiş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ren Tıp Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tamam, Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Esra Molla ve Doruk Hastaneler Grubu Yabancı Hastalar Birimi Sorumlusu Dr. Mustafa Çetin'in de yer aldığı heyet, ilk olarak devasa projenin maketi üzerinden görevlilerden bilgi aldı... Daha sonra Bursa heyetine brifing verildi. Türkiye'den bir heyeti ağırlamanın kendisine büyük mutluluk verdiğini belirterek sözlerine başlayan Dubai Sağlık Serbest Bölgesi İcra Heyeti Başkanı Marwan Abedin, yatırım büyüklüğünün 25 milyar dolar olan proje temelinin 2002 yılında atıldığını hatırlattı. 2 bin 400 şirketin faaliyet göstereceği Sağlık Serbest Bölgesi'nde 90 ayrı klinik, 2 tam teşekküllü hastane, bir medikal eğitim veren üniversitenin yer alacağını ifade eden Marwan Abedin, proje tamamlandığında 2 bin 500 lisanslı sağlık çalışanının iş başı yapacağını söyledi.

UZMAN HEKİM YETİŞMİYOR

Dubai Sağlık Serbest Bölgesi'ne yatırım şartlarını sorgulayan heyetin sorularını cevaplayan Dubai Sağlık Serbest Bölgesi Eğitim İşleri Müdürü Dr. Amer Ahmet Sharif de bu konuda ciddiyetin önemli olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Elbette ki bazı avantajlar söz konusu ancak bizim hastane yatırımına ihtiyacımız yok. Asıl ihtiyacımız sürekli ve düzenli olarak uzman hekim yetiştirebilmek. Yani serbest bölgede eğitim hastanesi yatırımı yapacak girişimcilerle görüşmek istiyoruz. Bu konuda sağlık alanındaki konumunu bildiğimiz Bursalı işadamlarına sizler vasıtasıyla çağrı yapıyorum."

Dr. Amer Ahmet Sharif, "Serbest bölgede kozmetik ameliyatlarla, organ nakillerinin yapılıp yapılamayacağı" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Bu başlıklarda Türkiye ile iş birliği yapmak istiyoruz. Çünkü Türkiye özellikle kozmetik ameliyatlarda bir hayli ileride... Saç ekimi konusunda Türkiye gerçekten çok çok iyi durumda."

Bilgilendirme toplantısının ardından bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun da ev sahipliklerinden ötürü Dubai Sağlık Serbest Bölgesi yönetimine teşekkür etti. Ercoşkun her alanda Türk-Arap ilişkilerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu arada Dubai Sağlık Serbest Bölgesi ziyaretinin ardından Bursa heyeti ile bir değerlendirme yapan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, şunları kaydetti:

"Demek ki sağlıkta sadece bina yapmak yetmiyor. Türkiye'nin ısrarla yıllardır uyguladığı eğitim politikalarının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Ülkemizdeki tıp fakültelerimizden her yıl binlerce hekimimiz mezun oluyor. Artık hekimlerimizi ve başarılarını dünya biliyor. Bu tablo karşısında Sayın Valimiz Şahabettin Harput'un öncülüğünde Bursa'ya bir sağlık serbest bölgesi kazandırmayı arzuluyoruz. Çünkü Bursa'da ve Türkiye'de yeterince yetişmiş ve uzman hekimimiz var. Bu yönüyle Bursa'ya uygulanmasını beklediğimiz sağlık serbest bölgesinin dünya çapında örnek model olacağını söyleyebiliriz" dedi. - DUBAİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Refik Yılmaz Gemlik Dubai Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title