Haberler

Papa Franciscus'tan Kur'an-ı Kerim'in yakılması hakkında ilk yorum: Kabul edilemez

Güncelleme:

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasının kendisini "öfkelendirdiğini" ve "tiksinti" duyduğunu söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli El-İttihad gazetesine röportaj veren Papa Franciscus, bir soru üzerine İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonu değerlendirdi. "Öfkeleniyorum; bu tür eylemlerden tiksiniyorum." diyen Papa, kutsal kabul edilen her kitaba, inananlarına saygı için saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

"KINANACAK BİR EYLEMDİR"

Papa Franciscus, "İfade özgürlüğü, kesinlikle başkalarını küçük görmek için kullanılamaz. Buna izin verilmesi kabul edilemez; bu, kınanacak bir eylemdir" dedi.

"İTFAİYECİLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Misyonlarının, dini duyguyu, işbirliğine, kardeşliğe ve somut eylemlere dönüştürmek olduğunu belirten Papa, "Bugün silah yapanlara değil, barışı sağlayanlara ihtiyacımız var. Çatışmayı kışkırtanlara değil, barışçıl insanlara ihtiyacımız var. Kundakçılara değil, itfaiyecilere ihtiyacımız var. ya kardeşlik medeniyeti ya da gerici düşmanlık. ya geleceği birlikte kurarız ya da gelecek olmaz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Stockholm Vatikan İsveç Papa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Vatan Daş:

Doğru doğrudur. Kim derse desin değişmez. Adam doğruyu söylüyorsa alkışlamak bize düşer. Yakılması normaldir deseydi ne olacaktı? O zaman da daha vahim şeyler olacaktı. Hiç bir kutsal kitap yakılamaz. İmcili Tevratı,Zeburu yakan bir Müslüman göremezsiniz. Bunu yapan biri ancak ajan veya provakatördür.

288
6
yanıtYanıtla
Yasemin Yılmaz:

Sizde yediniz demi iki gün öncede lgbt yürüyüşündeydi hahah

33
124
yanıtYanıtla
KARAYEL:

Senin yobazca yaşantından her çeşit yaşantı daha onurlu ve insani.

yanıt0
yanıt1
ERKAN :

o değilde halen natoya kesinlikle giremezsiniz diyen olmadı

104
18
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Kuranı Kerim'i yakanlar, onlar cehenneme ebediyen yanacağı ateşlerini kendileri götürüyorlar. Cehennem azabını yaşayınca görecekler..

76
4
yanıtYanıtla
Alfakurt:

Helal olsun

55
1
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Ne zamandır sesin yenimi çıktı papaz efendi. Hisristiyanlarin papasi Verda Müslimanlarin halifesi neden yok.sebeb olanlar papaligi da kaldirsayfinizya yüreğiniz yetmedimi

4
2
yanıtYanıtla
melba salonu:

Kutsap kitap Tüm ortadoğunun tek avukatı bizmiyiz kutsal kitabı yakmış ise cenabı hak allahu taağala yerin göğün evrenin toprağın suyun micro organizmaların vede alemlerin yaratıcısı bilerek engel olmamıştır yakmasına öbür dünyada daha fazla ceza vermek için bu yüzden siz karışmayın bırakın

1
0
yanıtYanıtla
lkma lkmaa:

İfade özgürlüğü diye herkes birbirine ana-bacı küfür etsin o zman. Ancak böyle ifade edebiliyorum dersek serbest mi oluyor. İfade zgürlüğü hakareti, küfürü, saygısızlığı normal birşeymi yapıyor. Bu ancak kavga ve savaş çıkarmak için tahrik ve kışkırtma olur. Arkadaş belki de dayak yemek istiyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title