Haberler

Pakistan'da üniversite öğrencisine WhatsApp mesajları sebebiyle idam cezası verildi

Güncelleme:

Pakistan'da bir üniversite öğrencisi, WhatsApp üzerinden İslam Peygamberine hakaret ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırıldı. Aynı davadan yargılanan 17 yaşındaki bir başka öğrenci ise ömür boyu hapis cezasına mahkum oldu.

Küfür etmenin büyük bir suç teşkil ettiği Pakistan'da, yerel mahkeme 22 yaşındaki bir üniversite öğrencisine WhatsApp mesajları sebebiyle idam cezası verdi. Aynı davadan yargılanan 17 yaşındaki bir başka öğrenciyse ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

PEYGAMBERE HAKARETİN CEZASI İDAM

İslam Peygamberine hakaret iddiasıyla gündeme gelen iki genç, geçtiğimiz günlerde Pakistan'da hakim karşısına çıktılar. 22 yaşında idam cezasına çarptırılan gencin, İslam Peygamberiyle alakalı fotoğraf ve videolu mesajlar gönderdiği, gönderdiği mesajlarda İslam Peygamberi ve ailesiyle alakalı hakaretlerde bulunduğu öğrenildi. Yargılanan 2 genç suçlamaları kabul etmezken, avukatları olayın bir yanlış anlaşılma olduğunu ileri sürdü.

Pakistan'da üniversite öğrencisine WhatsApp mesajları sebebiyle idam cezası verildi

1 YAŞ İLE İDAMDAN KURTULDU

İslam Peygamberine hakaret davasıyla yargılanan 17 yaşındaki gençse idam cezasından yaşının reşit olmaması sebebiyle kurtuldu. Mahkeme, "Hakaret eden kişinin 18 yaşından küçük ama aklı başında olduğunu göz önünde bulundurarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verilmiştir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Pakistan Mahkum Mahkum Hukuk 3.Sayfa Eğitim Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

Timur:

İslam'ı anlamamış bir Selefi toplumu daha. Düşünün, Hz. Peygamber hayatta olsaydı ve kendisine hakaret eden böyle bir insan olsaydı, ne yapardı. Öldürün mü derdi, hidayeti için dua mı ederdi? Tıpkı kendisini taşlayan Taif halkı için dua ettiği gibi dua ederdi. Yada Hz. Hamza'yı öldüren Hind'i affettiği gibi affederdi, yada sabrederdi. Kuran'da zalim ve bize savaş açanlarla savaşmak dışında öldürmek yok.

187
1
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Desene pakistan bataklikta yuzuyor

38
109
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Ataklıkda yüzen biziz

yanıt60
yanıt13
murat:

Okadarı fazla ama tamam ceza ver idamda ne oluyor bunlar harbiden kafayı sıyırmış

134
1
yanıtYanıtla
Serkan Aygun:

Darısı bizim başımıza

81
32
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Harika olmuş. Bunların önünü almazsanız. Özgür özgürlük diye başımıza çıkatşar görün bizdekileri özgürlüğün sınırı yok istedikçe istiyorlar islama hakaret Peygamberime hakaret. Neymiş özgürlükmüş. Af yok

79
32
yanıtYanıtla
Onur Akın:

Bence düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeliydi, peygamberde senin benim gibi bir fani.

24
79
yanıtYanıtla
Wingchun07 null:

vay be bu kadar geri kafalılık olmaz. dinler işte bu kadar tehlikeli. hepsi yok edilmeli.

23
65
yanıtYanıtla
err ertt:

Katılıyorum canım kardeşim

yanıt11
yanıt35
Selçuk Gedik:

İslam peygamberinin adını niye yazmadınız ?.. veya Peygamber Efendimiz yazmak aklınıza gelmedi mi ?.. Boşsunuz.

61
13
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title