Haberler

Oscar Pistorius Sevgilisini Öldürdüğü Davada Suçsuz Bulundu

Geçtiğimiz yıl kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı silahla vurarak öldüren ünlü ampute atlet Oscar Pistorius, bir yılı aşkın süredir devam eden davada mahkeme tarafından suçsuz bulundu.

Geçtiğimiz yıl kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı silahla vurarak öldüren ünlü ampute atlet Oscar Pistorius, bir yılı aşkın süredir devam eden davada mahkeme tarafından suçsuz bulundu. Davaya bakan hakim Thokozile Masipa, mahkemenin Cuma gününe ertelendiğini ve son kararın yarın verileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl 14 Şubat tarihinde evine hırsız girdiğini zannederek kız arkadaşı Reeva Steenkamp'a 4 el ateş eden ve öldüren ampute atlet Oscar Pistorius'un davasında sona gelindi. Davaya bakan hakim Thokozile Masipa, ömür boyu hapis cezası alması istenilen Pistorius'un kız arkadaşını kasten öldürmediğini belirtti. Yargıç Masipa açıklamasında, "Mahkeme, sanığın cinayetten suçlandığı davada şüphenin ötesinde geçerli bir sebep bulamamıştır" dedi. Pistorius'un ateş ettiği sırada banyo kapısının kapalı olduğunu ve bu yüzden olayda kasıt olmadığını belirten hakim, buna rağmen Pistorius'un ihmalkar davrandığını belirtti. Hakim davayla ilgili son kararın yarın açıklanacağını ve davayı Cuma gününe ertelediklerini duyurdu. Hakimin açıklamaları öncesi gergin olduğu görülen Pistorius, kararın açıklanması sırasındaysa gözyaşlarına hakim olamadı.

Güney Afrikalı atlet yargılandığı davada eğer suçlu bulunsaydı en fazla 25 yıl hapis alacaktı. Pistorius'un sevgilisi Reeva Steenkamp'ı öldürdüğü davada suçlu bulunmamasına rağmen birkaç yıl hapis cezası alması bekleniyor.

Güney Afrikalı atlet Pistorius 14 Şubat 2013 tarihinde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı Pretoria'daki evinde vurarak öldürmüştü. Olay sonrası gözaltına alınarak cinayet suçuyla yargılanan Pistorius, bir hafta sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Kız arkadaşını vurduğu için defalarca pişman olduğunu ifade eden Pistorious, Steenkamp'ın ailesinden de özür dilemişti. - PRETORIA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Reeva Steenkamp Oscar Pistorius Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title