Haberler

Nükleer Görüşmelerde Ümit Büyüyor

İran ile P5+1(ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya) ülkeleri arasında nükleer program müzakereleri ile ilgili gerçekleşen görüşme sonrası açıklama yapan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, ümitli konuştu.

3 gün boyunca Viyana’da gerçekleşen görüşmeler sonrası her 2 tarafında anlaşmazlıkların çözümüne dair adımlar attığını belirten Ashton, “Nihai ve kapsamlı bir anlaşmaya varmak için yapılması gerekenleri tespit ettiğimiz üretken 3 gün geçirdik” dedi. Ashton konuşmasında ayrıca teknik uzmanların Mart ayının ilk günlerinde bir araya geleceğini nükleer program hakkındaki görüşmenin ise 17 Mart’ta yapılacağını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise açıklamasında program kapsamında önemli ilerlemeler kaydettiklerini ifade ederek, “Görüşmelerin yanı sıra politik bir ilerleme kaydettik. Teknik çalışmalara başladık ve ön görüşmeleri takip edebilmek için uygun bir zaman diliminde anlaştık” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Catherine Ashton Fransa İran Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title