Haberler
BBC

Nijerya'da şeriat polisi 4 milyon şişe birayı imha etti

Güncelleme:

Nijerya'nın kuzeyinde şeriat ile yönetilen Kano kentinde alkol tüketimi 2001 yılından beri yasak.

Nijerya'da şeriat polisi alkole karşı yürütülen bir operasyon kapsamında yaklaşık dört milyon şişe birayı imha etti.

Ülkenin kuzeyinde şeriat ile yönetilen Kano kentinde bulunan milyonlarca şişe bira, etrafta toplanan kalabalığın getirdiği tekbirler eşliğinde buldozerlerle ezilerek toprağa karıştırıldı.

Nüfusunun çoğu Müslüman olan Kano, Nijerya'nın kuzeyinde şeriat yasalarıyla yönetilen eyaletlerden biri.

Yetkililerin Fransız Haber Ajansı'na (AFP) yaptığı açıklamaya göre, biralar halkın çoğunluğunun Hristiyan olduğu güney bölgelerinden gelen kamyonlarda bulundu.

Hisbah adıyla da anılan şeriat polisi sık sık bulduğu alkol ve uyuşturucu maddeleri imha ediyor. Ancak el geçirilen bu son içkiler, son zamanlarda yoğunlaşan operasyonlarda şimdiye kadar bulunan en büyük içki miktarını oluşturuyor.

Yetkililer alkolle savaş politikalarının bir parçası olarak 3 milyon 873 bin 163 şişe bira ve diğer türden alkollü içkiyi boş bir alanda buldozerlerle imha ettiklerini açıkladı.

İmha işlemlerini izleyen köylülerin anlattığına göre, kırılan şişelerden dökülen alkol ateşe verildi.

Şeriat polisinin en üst yetkilisi olan Haruna İbni Sina, imha ve yakma töreni sırasında "Kano bir şeriat devletidir ve alkollü maddeleri bulundurmak ve tüketmek yasaktır" dedi.

Nijerya bundan yirmi yılı aşkın bir süre önce yeniden sivil yönetime sahip olduğunda, kuzeydeki Kano da dahil onlarca küçük eyalet şeriat hukukunun katı bir yorumunu uygulamaya geçmişti.

Ama alkol yasağı son zamanlarda eyaletin merkezinde gerginliklere sebep oluyor.

Aralık ayında Kano'nun Hristiyan mahallelerinde içki içilen mekanlara baskınlar düzenlenince gençler din polisi ile çatışmaya girdi.

Sokaklara dökülen gruplar ateşler yakmaya başlayınca olayları yatıştırabilmek için din polisi olmayan kolluk gücünün getirilmesi gerekti.

BBC

Nijerya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title