Haberler

Nihat Demir: "Londra Sokaklarında Türk Bayrağını Dalgalandıracağım"

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak 'Londra Maratonu'nda Türkiye'yi temsil edecek tek engelli maratoncu Nihat Demir, "Londra sokaklarında Türk bayrağını dalgalandıcağım" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak ' Londra Maratonu'nda Türkiye'yi temsil edecek tek engelli maratoncu Nihat Demir, "Londra sokaklarında Türk bayrağını dalgalandıcağım" dedi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Pazar günü koşulacak dünyanın en büyük maratonlarından biri olan 'Londra Maratonu'nda Türkiye'yi temsil edecek tek engelli Milli Maratoncu Nihat Demir'le birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

BÜYÜKELÇİ ÇEVİKÖZ, "NİHAT DEMİR'E DESTEK VERELİM"

İşadamı Hüseyin Özer'in sahibi olduğu Özer Restorat'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükelçi Çeviköz, sözlerine Nihat Demir'e 'hoşgeldin' diyerek başladı. "Nihat Demir bizler için Pazar günü Londra Maratonu'nda koşacak ve bayrağımızı dalgalandıracak" diyen Büyükelçi Çeviköz, "Kendi kategorisinde Nihat'ın daha önce bir çok uluslararası yarışmalarda başarıları var. Londra'da da Türkiye'yi, bayrağımızı, ülkemizi, ulusumuzu en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Bugün buraya ona destek vermek için geldim" diye konuştu.

Nihat Demir'in sponsorlarından biri olan Hüseyin Özer'e teşekkür eden Büyükelçi Çeviköz, "Yabancı bir ülkede bir sporcumuzun uluslararası bir müsabakada yarışırken en güçlü desteği alacağı insanlar elbette ki kendi vatandaşlarıdır. Onlardan alacağı destek, onlardan alacağı muhabbet ona en büyük morali verecektir. Onun için ne kadar çok vatandaşımız Nihat'ı tanır, Nihat'la birlikte olur ve ona bu morali verirse, o da özgüvenini o kadar daha çok arttıracaktır. ve başarı oranı onunla birlikte doğru orantıda artacaktır. Bizim için önemli olan Nihat'ın buraya gelmesi ve bu maratona katılması. Çünkü bildiğim kadarıyla Londra Maratonu'na ilk defa katılacak. Londra Maratonu, dünyanın en önemli olaylarından bir tanesidir. Onun için ilk defa katılıyor olması herşeyden önce vurgulanması gereken önemli bir olaydır. Bir de Türkiyemizi temsil ediyor olması bizim için en önemli olaydır. Bütün vatandaşlarım Pazar günü fırsat buldukları takdirde Nihat'ın önlerinden geçerken alkışlamlarını ve desteklemelerini arzu ediyorum" diye ifade etti.

"BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRACAĞIM"

Londra Maratonu'nda koşuyor olmaktan çok büyük bir gurur duyuyorum" diyen Nihat Demir, "Pazar günü benim kategorimde koşacağım yarışmada ve Türk sporcu olmanın gururunu yaşayacağım" dedi. Demir, "Bursa'dan geldim ve burada gördüğüm misafirperverlik çok çok güzel"Öncelikle Büyükelçime çok teşekkür ediyorum. Bizi kendisi çok iyi ağarlıyor. ve Hüseyin Özer'e de çok teşekkür ediyorum. Kendisi bizi dopingli bir şekilde yollayacak. Çok güzel yemekler ikram ediyor bize. Kendi adıma çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bende bu yarışmada ülkemi başarıyla temsil edip, ülkemizin bayrağını en iyi şekilde Londra sokaklarında dalgalandıracağım. Türkiye'mizi Londra'nın bütün sokaklarını kilometre olarak gezerek, bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandırmayı düşünüyorum. Belkide en iyi dereceyi, alıp Londra Maratonu'nun birincisi olurum. İnşallah böyle bir başarıyla da ülkeme büyük bir onur vermiş olurum" diye ifade etti.

BÜYÜKELÇİ, "DOPİNG LAFI ÇOK TEHLİKELİ"

Milli Maratoncu Nihat Demir'in konuşması sırasındaki "Hüseyin Özer bizi dopingli bir şekilde yollayacak" şeklindeki sözlerine Büyükelçi Ünal Çeviköz, "Ama bu doping lafı tehlikeli" diyerek toplantıya katılan basın mensuplarını kahkahaya boğdu.

İşadamı Hüseyin Özer, konumasına geçmişte Büyükelçi Çeviköz ile aralarındaki bir sohbet sırasında dile getirilen "Bu memlekete birlikte hizmet edeceğiz" şeklindeki ifadelerle başladı. Özer, "Ben o sözümü yerine getirmeyi çalışıyorum. Nihat kardeşimize destek vermek benim için büyük bir nimet. Diğer sporcularımızada destek verdik zaten. Nihat pırıl pırıl bir insan. Buraya geldi. Kendisine daha önce telefonda söz vermiştim ama unutmuştum. Türkiye'ye gidecektim, Almanya'ya gidecektim. İki tane randevum vardı. Ancak ikisine iptal etmek zorunda kaldım. Çok şükür Allah'a hayırlı bir iş için iptal ettim" diye belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Hüseyin Özer Nihat Demir Türkiye Londra Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title