Haberler

2 ülkenin NATO üyeliği an meselesi! "Zamanı geldi" diyen Stoltenberg'den dikkat çeken sözler: Türkiye için de iyi olacak

Güncelleme:

Türkiye'de temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın birliğe katılım süreçleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Stoltenberg, "Artık tam üyelik zamanı gelmiştir, üyeliklerinin en kısa sürede onaylanmasını bekliyorum. İki ülkenin tam üyeliği hem onlar hem NATO hem de Türkiye için iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Dün Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'deki temaslarının son gününde önemli açıklamalarda bulundu.

"ÜYELİKLERİNİN EN KISA SÜREDE ONAYLANMASINI BEKLİYORUM"

NTV ekranlarında, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecini değerlendiren Stoltenberg, "İsveç ve Finlandiya'nın üçlü muhtıranın gerekliklerini yerine getirdiğini görüyoruz. Artık tam üyelik zamanı gelmiştir, üyeliklerinin en kısa sürede onaylanmasını bekliyorum" dedi.

"TÜRKİYE İÇİN DE İYİ OLACAK"

Stoltenberg ayrıca, "Şimdiden muhtıra uygulanmaya başladı. İsveç ve Finlandiya, NATO üyesi olduktan sonra da işbirliğini sürdürecek. İki ülkenin tam üyeliği hem onlar hem NATO hem de Türkiye için iyi olacak. Kolay müzakereler olmadı. Madrid'de saatler süren toplantılar yaptık. Finlandiya, İsveç ve Türkiye'yi anlaşmalardan dolayı takdir ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

NATO Genel Sekreteri'nden İsveç ve Finlandiya açıklaması: İki ülkenin tam üyeliği Türkiye için de iyi olacakCumhurbaşkanı Erdoğan, dün Stoltenberg ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi

3'LÜ MUHTIRA İMZALANMIŞTI

Haziran ayında Türkiye, iki ülke ile Madrid zirvesinde bir muhtıra imzalamıştı. Buna göre İsveç ve Finlandiya müstakbel NATO müttefikleri olarak, milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye'ye tam destek vereceklerini söylemişlerdi. Muhtırada ayrıca "Bu çerçevede Finlandiya ve İsveç, PYD/YPG ve Türkiye'de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacaklardır. Türkiye de milli güvenliklerine yönelik tüm tehditlere karşı Finlandiya ve İsveç'e tam destek verir" ifadeleri yer almıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Finlandiya İsveç Nato Haberler

500

Yorumlar (17)

FERDİ BAKIR:

Ne alaka . Hangi suçluyu teslim ettiniz . Hangi gösteriyi dağıtıp yapanları içeri aldınızda bizim haberimiz yok.

106
2
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Hadi lan oradan sen kimsin bize talimat veriyorsun chp Türkiye'si mi sandın köle olduğumuz dönemler bitti o eskidendi boş yapma devam et.

46
52
yanıtYanıtla
mustafa kuyu:

Senin gibiler beyinlerini 70 yıl iktidara gelemeyen CHP ile bozmuşlar Kafanız işte o kadar basıyor!

yanıt24
yanıt5
Ercan Sevinc:

Sen kimsin de bizim için neyin iyi olacağını söylüyorsun

72
24
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

suriyelileride ülkeye sokuşturmaya başladıklarında aynı şekilde pohpohlamışlardı sonuç malum

86
9
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

İsveç anlarım ama finlandanın ne suçu var ??

10
77
yanıtYanıtla
Mustafa Güneş:

Biz önce hayır deriz ama arkasından nasılsa evet gelir. Alıştık bunlara. O yüzden hiç merak etmiyorum.

59
17
yanıtYanıtla
Med Cezir:

Lanet olsun NATO

56
7
yanıtYanıtla
Mete Korkmaz:

İmfden para geliyor sanirim reisimiz obür gibi kabul etmez

21
30
yanıtYanıtla
zeki yakarer:

Burda bir acelecilik oldu bittiye getirme durumu var .İsveç i araştırın pydpkk nin resmi destekçisi.. Bugün tamam deyip yarın desteğe devam ederse Bunun garantisini nasıl sağlanacak. Bugüne kadar onların desteği ile gördüğümüz zarar ne olacak.

30
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title