Haberler

MSB'den ABD'nin YPG elebaşıyla görüşmesine tepki: Terörle mücadele teröristle yapılmaz

Güncelleme:

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın Suriye'de PKK/YPG terör örgütü elebaşıyla görüşmesine Milli Savunma Bakanlığı'ndan "ABD'nin, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez." tepkisi geldi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM), Suriye'de PKK/ Ypg terör örgütü elebaşıyla görüşmesi sonrasında Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "ABD'nin, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez." ifadelerini kullandı.

İZMİR'DE ACİL İNİŞ YAPAN UÇAK

Tuğamiral Aktürk'ün bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, İzmir'de acil iniş yapmak zorunda kalan helikopterin, periyodik ve uçuş öncesi bakımlarının eksiksiz yapıldığı belirtildi. Meydana gelen olayla ilgili görevlendirilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı kaza kırım ekibi tarafından ön inceleme yapıldığını aktaran Aktürk, nihai teknik raporun tahkikat sonrası açıklanacağını söyledi.

"MSÜ'DE EĞİTİM İÇİN TÜRK VATANDAŞI OLMAK GEREKMEKTE"

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların da girebildiğine dair iddialarla ilgili de konuşan Aktürk, "Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alabilmek için mevzuatımıza göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Herhangi bir somut bilgi belge olmadan bunları tartışmak yersizdir." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE: KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Bakan Yaşar Güler'in, "Önümüzdeki süreçte şuana dek sahada tesis ettiğimiz kontrolün geliştirilmesi, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakılmayacak. Alana mutlak hâkimiyet için operasyonlarımızda düşünce, planlama ve icrada süratli, sahanın gerektirdiği alışılmadık ve öngörülemez düzeyde özgün, terör örgütünün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği bir tempo ile terör örgütü üzerindeki baskı kesintisiz şekilde devam ettirilecektir" sözlerini hatırlatan Aktürk, "Amacımız bölgenin terörden arındırılması, hudut güvenliğinin sınır ötesinden sağlanması ve ülkemizin huzurunun muhafaza edilmesidir. Bu kapsamda Sn. Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve ve Sn. Bakanımızın ifade ettiği perspektifte mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek." dedi.

GAZZE'YE YARDIM

Aktürk, Gazze için yola çıkan Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların daha önce Mısır'a giderken son olarak Ürdün'e gitmesine ilişkin sorulara da "İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda hareket ediyoruz. Uygun yer ve zaman planlamasına göre yardımları ulaştırıyoruz" yanıtını verdi.

BAKAN GÜLER'İN IKBY BAŞKANI İLE GÖRÜŞMESİ

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in IKBY Başkanı ve Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin de konuştu.

"Her iki görüşmede de terör örgütü ile ortak mücadele ve hudut güvenliği konuları ele alınmıştır." diyen Aktürk, Irak ile terörle mücadele konusu başta olmak üzere halihazırda devam eden iş birliği faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bu görüşmelerin önümüzdeki dönemde terörle mücadelemize olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN YPG'YE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM), Suriye'de PKK/YPG terör örgütü elebaşı ile görüşmesine de tepki gösteren Aktürk, "ABD'nin, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez. Yani, terörle mücadele teröristlerle yapılmaz. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz; PKK/YPG/SDG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin durdurulması ve terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir." dedi.

Haberler.com / Şahin Solak - Dünya

Milli Savunma Bakanlığı Suriye YPG PKK Güvenlik Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (18)

haksız mıyım:

sayın başkanım, burada da aynını, yani bölücülerin ayağına gitmeyi özgür yapıyor. dışarıdakine de içeridekine de yazıklar olsun.

22
79
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Güçlü olmak zorundayız. Yoksa istediklerini yaparlar. Neden osmanlı diyoruz güçlü olduklarından dolayı. Malesef ülkemizde. 80 yıl devleti yönedenler batıya hizmet etmiş. Yeni yeni Yürkiye bağımsızlık mucadelesi veriyor.

29
62
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Osmanlı 80 sene önce batmadı. 180 sene önce battı.

yanıt46
yanıt7
Tutankamon Hoca:

topraklarını satarak adaları işgal ettirip silahlandırarak mı buğday saman'da dahil hububatı baharatı bumu bağımsızlık mücadeleri 500milyartdolar dış borc yaparak mı cari acığı gördün mü ?

yanıt27
yanıt8
Cevdet UNVAR:

Osmanlının son 300 yılı gerileme dönemiydi yani son zamanları bundan çok daha kötüydü bunda anlamıcak ne var.

yanıt13
yanıt3
Mehmet oduncu:

Hadi suriyedekiler teororist neden Barzani'nin bağımsızlığını kabul etmediniz demekki PKK mkk yalan tek derdiniz Kürt devletini kurmamak korkuyorsunuz çünkü

31
39
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

abi harbi cahil kaynıyor ortalık. mehmet oduncu kafaya odun mu yedin? 1- barzani bağımsız bir devlet kurmadı, özerktir 2- özerk kürt yönetimi ile de türkiyenin arası çok iyidir. 3- ne içiyorsan terket. 4- teröristlerden hayır gelmez, kürtler kardeşimizdir

yanıt29
yanıt25
Ahmet Gültekin:

Mısır çarşısında tane ile hurma satışına başladı başlıklı bir yazıyı okudum ve gerçekten halk çok zor durumda insanların karnı aç

22
7
yanıtYanıtla
ALİCAN:

Tepkinizi seveyim. Anlaşılan Türkiye'nin elinde ABD nin kalleşliğine karşı yapacak bir şeyi yok

11
5
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Sallayanlar var ya sallar dururlar

yanıt8
yanıt8
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title