Haberler

Moskova'da konser salonunda katliam yapan 4 terörist tutuklandı

Güncelleme:

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus Konser Salonu'nda düzenledikleri terör saldırısıyla 137 kişinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle yakalanan 4 DEAŞ'lı terörist tutuklandı. Şüphelilerin 1 ay 28 gün süreyle tutuklu kalacağı ifade edildi.

Moskova'da konser salonuna 22 Mart'ta düzenlenen ve DEAŞ'ın üstlendiği terör saldırısında katliam yaptıktan sonra yakalanan 4 şüpheli Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi tarafından tutuklandı.

2'Sİ SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, "Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi şüphelilerden Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'a karşı Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 205 sayılı yasası (terör eylemleri) kapsamında 1 ay 28 gün yani 22 Mayıs 2024 tarihine kadar tutukluluk kararı verdi" denildi.

Mahkeme, şüphelilerden Rachabalizoda ve Mirzoyev'in suçlarını kabul ettiklerini belirtti. Basmanny Bölge Mahkemesi'nin paylaştığı görüntülerde şüphelilerin yüzlerindeki morluk ve şişlikler dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkarken, çatı bir süre sonra çöktü.

Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda yüzden fazla yaralı olduğu açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Moskova'da konser salonunda katliam yapan 4 terörist tutuklandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Moskova Rusya Güvenlik Hukuk 3.Sayfa Dünya Haberler

500

Yorumlar (11)

Bilirkişi:

Bundan sonra bizim yakalanan teröristlere sorgulama hizmetini Rusya dan alalım başarılı olduğunu tespit ettim.

13
1
yanıtYanıtla
Dundar:

Bu adamlar dünyanın en akılsız teröristleri, fındık kadar beyin yok.

10
0
yanıtYanıtla
Demir Acer:

Suçu kabul etmiyen ikisinin yerinde olmak istemezdim)))) eninde sonunda bülbül gibi ötecekler

6
1
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

BUNLAR KATLIAM YAPANLAR DEGIL

1
4
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

sen yanlarında mıydın da kesin olarak konuşuyorsun kamera görüntüleri çok net

yanıt0
yanıt0
Murat Ersoy:

ölenler kurtuldu ne geçti elinize şimdi acı çekme zamanı ellerinize sağlik

3
1
yanıtYanıtla
Cihat Aydın:

Bunlar bizim ülkemizden kalkıp gitmiş ve medya bu konuyu dillendirmiyor

0
3
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

saldırıyı ışid gerçekleştirdi diyorlar birincisi ışid bunu yapma için adam tutmaz ikincisi saldırdığı iddia edilenlerin sakalı bıyığı yok

0
2
yanıtYanıtla
Cevap :

1 Ay 28 gün mü ? Şaka mı bu !?

0
1
yanıtYanıtla
Aslankurt:

merdivenden düşmüş

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title