Haberler

20 Yıllık Araştırma: İstanbul'da 7 Şiddetinde Deprem Yaşanabilir

Güncelleme:

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından yapılan araştırma, İstanbul açıklarında 7 şiddetinde veya daha büyük depremin yaşanabileceğini ortaya çıkarttı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından yapılan bir araştırma, İstanbul açıklarında 7 şiddetinde veya daha büyük bir depremin meydana gelebileceğini ortaya çıkarttı.

20 YILLIK VERİLER İNCELENDİ

Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki deprem olasılıklarını inceleyen MIT'de görevli ABD'li ve Türk bilim adamları, İstanbul'un 8 kilometre açığında 7 şiddetinde veya daha büyük bir depremin meydana gelebileceğini açıkladı. Fay hattına dair 20 yıllık GPS verilerinin incelenmesi sonucu, İstanbul açıklarında uzun süredir sessiz olan segmentin tehlike arzedebileceği belirtildi.

"SESSİZLİK DEPREM POTANSİYELİ"

Bir fay hattının bir segmentinin uzun süre sessiz olmasının iki anlama gelebileceğini belirten bilim adamları, bunun, ya sismik boşluğun aktif olmayabileceği ya da segmentin sessizliği potansiyel deprem tehlikesine işaret edebileceğini ifade etti.

"7 ŞİDDETİNDE DEPREM OLABİLİR"

İncelemeleri gerçekleştiren bilim adamlarının başında bulunan Michael Floyd, incelenen GPS verilerinin, Marmara Denizi'nin derinliklerindeki bir sismik boşlukta, İstanbul'un 8 kilometre güneybatısında 7 şiddetinde veya daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine işaret ettiğini söyledi.

"ZAMANI TAHMİN EDEMEYİZ"

Ancak depremin ne zaman gerçekleşebileceğine dair bir tahminde bulunamayacaklarını dile getiren Floyd, İstanbul'un büyük bir kent olduğuna ve çok sayıda eski bina bulunduğuna dikkat çekti. Kuzey Anadolu Fay Hattı ile California Eyaleti'ndeki San Andreas Fay Hattı'nın benzer özelliklere sahip olduğunu belirten Floyd fakat iki merkezdeki binaların sağlamlık açısından birbirine benzemediğini ifade etti.

Bilim adamları tarafından yapılan açıklamada ayrıca, verilerin, İstanbul ve yakınlarındaki şehirler için küçük bir uyarı olarak algılanması gerektiğinin altı çizildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Michael Floyd İstanbul Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

para ve siğorta:

zorunlu deprem siğortasına yine para lazım sanırım. . başladılar yine hayali depreme

8
4
yanıtYanıtla
umutlu:

17 ağustos Kocaeli depremini yasayan biri olarak. . bu konun gercekden ciddi bi sekilde değerlendirilmesi ve önlemlerin alınmasını istiyorum. . allah ülkemizi böyle affetlerden korusun. .

11
0
yanıtYanıtla
ö:

parelel devlet işidir

2
9
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

BU MİLLETİ GERDİNİZ BE . MADEM BU KADAR MÜNECCİM OLDUNUZ ŞUNUN TARİHİNİ DE AÇIKLAYIN OLSUN BİTSİN. DEPREM, DEPREM DİYORLAR VERİLEN İMAR RUHSATLARI DA NEYİN NESİ OLUYOR.

3
1
yanıtYanıtla
namli:

suat genç denen trol kardeş ulan adamlar bilimsel çalışma yapıyor şu söylediğine bak tedbir alın diyolar takdir ALLAh a bırakın diyolar niye sonra durum çok vahim olur ist giderse ülke satılığa çıkar

3
0
yanıtYanıtla
MAHO:

MİLLETİ SOYMANIN YOLLARI DEPREM SİĞORTASI ÇARTI ÇURTU YAKINDA NEFES ALIYOSUNUZ DİYEDE VERGİ ALIRLARSA ŞAŞMAYIN

2
1
yanıtYanıtla
AFK:

Olacak diye diye en sonunda başımıza bu felaketi getirecekler. Yıllardır söyleye söyleye bıkmadılar peki onlar söylerken önlem alan oldu mu? Allah korusun olsa yandığımızın resmidir iki gün ağlarlar üçüncü gün herşey güllük gülüstanlık olur giden yittiği ile kalır.

0
0
yanıtYanıtla
YAVUZ OSMILI:

YIKILSIN ISTANBOL iHANETIN MERKEZIDIR BEN HIC HUZUR GURMEDIM BU ISTANBOLDA YIKILSIN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title