Haberler

Mısır'ın Taba ve Nuveyba kentlerine İHA ve roket saldırısı: 6 yaralı

Güncelleme:

Mısır'ın İsrail ve Gazze Şeridi'ne yakın turistik Taba ve Nuveyba kentlerine İHA ve roket saldırısı gerçekleştirildi. Nuveyba kentine gerçekleştirilen İHA saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti. İsrail'e 7 kilometre uzaklıkta bulunan Taba kentine yapılan roketli saldırı ile ilgili ölü ve yaralı sayısı paylaşılmadı. Saldırıların nereden ve kim tarafından yapıldığı araştırılıyor.

Mısır'ın doğusundaki İsrail sınırı yakınında yer alan Taba kentine bir insansız hava aracı (İHA) düştü, Akabe Körfezi açıklarında bulunan Nuveyba kentine de bir roket isabet etti.

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Garib Abdulhafız, Taba kentinde bir binanın üzerine "tanımlanamayan" bir İHA düştüğünü doğruladı. Albay Abulhafız, "Olayda 6 kişi hafif yaralanmış olup, ilk müdahalenin ardından yaralılar hastaneden taburcu edilmiştir. Olay, ilgili makamlardan oluşan uzman bir heyet tarafından araştırılıyor." ifadelerini kullandı.

Mısır'ın Taba ve Nuveyba kentlerine İHA ve roket saldırısı: 6 yaralı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mısır'da yayın yapan El-Kahire televizyonunun haberine göre ise Sina Yarımadası'nın güneydoğusunda Akabe Körfezi kıyılarında yer alan Nuveyba kentine roket düştü. Mısırlı yetkililer, Nuveyba'ya roket düşmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Mısır'ın Taba ve Nuveyba kentlerine İHA ve roket saldırısı: 6 yaralı

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI BÖLGEYE UÇTU

Öte yandan, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kısa süre önce Kızıldeniz bölgesinde bir hava tehdidinin tespit edildiğini ve savaş uçaklarının bölgeye gönderildiğini duyurdu.
Olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirten Adraee, Nuveyba'ya roket düşmesinin, söz konusu tehditten kaynaklandığını tahmin ettiklerini ifade etti.

Mısır'ın Taba ve Nuveyba kentlerine İHA ve roket saldırısı: 6 yaralı

"İSRAİL, ABD VE MISIR İLE ÇALIŞACAK"

Adraee, "İsrail, bölgenin güvenliğini korumak için Kızıldeniz muhitinden gelebilecek tehditlere karşı ABD ve Mısır ile çalışacak." açıklamasında bulundu.

Mısır'ın Taba ve Nuveyba kentlerine İHA ve roket saldırısı: 6 yaralı

İSRAİL'E 7 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Mısır'ın İsrail sınırı yakınında bulunan Taba kenti, İsrail'in Eilat kentine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kaynak: AA / Dünya

İsrail Mısır Gazze Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title