Haberler

Melbourne'de Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Haftası ve Kuran'ı Kerim'in İndirilmesinin 1400'üncü Yıldönümü Dolayısıyla Avustralya'nın Melbourne Kentinde Kutlu Doğum Programı Düzenlendi.

Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin ve Kuran'ı Kerim'in indirilişinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde , Melbourne’de “O'nun Hayatı Kuran’dı “ adlı program düzenlendi.Melbourne Başkosnolsoluğu Sosyal İşler Ataşeliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Melbourne’deki Türk İslam Cemiyetlerinin organizesinde , Victoria üniversitesi’nin St Albans kampüsünde düzenlenen programa Türkiye’nin Melbourne Başkonsolosu Aydın Nurhan , muavin Konsolos Vahit Özdemir , Sosyal İşler Ataşesi Hüseyin Koç’un yanı sıra işadamları ve Melbourne’nin farklı bölgelerinde yaşayan yaklaşık 500 kadar Türk katıldı.Programın düzenlendiği salona sığmayan kalabalığın merdivenlere kadar taştığı gözlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından beri Nisan ayının 3. haftası kutlanan Kutlu Doğum Haftası programının sunuculuğunu Sunshine Camisi Din Görevlisi Esat Yapıcı yaptı.

Avustralya ve Türk milli marşlarının ardından Keysborough Camisi Din Görevlisi Şükrü Dinek’in Kuran'ı Kerim okuması ile başlayan programda geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Kıbrıs Türk İslam Cemiyeti Başkanı Ergün İsmail adına da dualar okundu.

Programda konuşan Türkiye’nin Melbourne Başkonsolosu Aydın Nurhan “Bize ne mutlu ki Müslümanız , Müslüman olmayanlara da Allah iyilikler versin tabiki fakat biz Müslüman olmaktan çok mutluyuz” dedi.Başkonsolos Aydın Nurhan davetlilerden bir de istekde bulundu.Başkonsolos , aile bireylerinin akşam evlerinde toplandıklarında “Bugün ne sevap işledin? Bugün ne iyilik yaptın?” sorularını birbirlerine sormaları yönünde talepte bulundu.

Sosyal İşler Ataşesi Hüseyin Koç’un da yaptığı konuşmanın ardından Türk İslam Cemiyeteleri’nin davetlisi olarak Türkiye’den Avustralya’ya gelen Prof Dr Şaban Ali Düzgün “Kur’an ve Hz Peygamber” konulu bir konferans verdi.Hz Muhammed’in 23 yıllık Peygamberlik hayatında değiştirdikleri ve yaptıkları üzerine konuşan Şaban Ali Düzgün , Kuran’ı Kerim’in tarihi ve coğrafyası hakkında bilgiler verdi.Konferans sırasında salonda bulunan bazı davetlilerin , Prof Dr Şaban Ali Düzgün’ün anlattıklarını not almaları da dikkatlerden kaçmadı.

Konferansın ardından Hz Muhammed’i sembolize eden kırmızı güller salonda bulunan davetlilere dağıtıldı. Melbourne Başkonsolosluğu Sosyal İşler Ataşesi Hüseyin Koç, başta Başkonsolos Aydın Nurhan olmak üzere protokolde bulunanlara kendi elleriyle kırmızı güllerini takdim etti.Sinevizyon gösterisinin ardından Avustralya Mevlevi Grubu’nun söylediği ilahiler oldukça beğeni alırken 3 erkek ve 1 bayan semazenden oluşan sema gösterisi de ilgiyle izlendi.

Yaklaşık 3 saat süren programın sonunda organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere Başkonsolos Nurhan tarafından teşekkür plaketi verildi.

Melbourne Başkonsolsoluğu Sosyal İşler Ataşesi Hüseyin Koç yaptığı açıklamada , programa katılan herkese teşekkür etti.Koç “Bu geceyi Allah’ın ve Resullah’ın mesajına uygun geçirebildikse ne mutlu bize.Programın gerçekleşmesinde yardımcı olan sponsorlara ve Türk İslam Cemiyetlerine de teşekkür ediyorum” dedi.Güzel bir program gerşekleştirildiğinin de altını çizen Koç “Türkiye’den gelen değerli misafirimiz Prof Dr Şaban Ali Düzgün’ün konuşması ve mesajları önemli ; bunun yerine ulaştığı kanaatindeyim” dedi.

Türk İslam Cemiyetleri’nin davetlisi olarak Türkiye’den Avustralya’ya gelen Prof Dr Şaban Ali Düzgün, beklediğinden daha canlı ve heyecanlı bir topluluk bulduğunu söylerken programın düzenlenmesi adına Diyanet ve Başkonsolosluğun çok başarılı çalıştığını belirtti.Başkonsolosun da halkın arasında olmasının çok önemli olduğunu belirten Şaban Ali Düzgün “Şu ana kadar diplomasinin halkın arasında temsil edilmemesinin burukluğunun yeni yeni giderildiğini , devletin bütün kademelerinin bu tür etkinliklerde yer alıp , bu heyecana ortak olması gerektiğine şahit oldum” dedi.

Muzaffer ÖZçELİK/ MELBOURNE, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title