Haberler
BBC

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, ABD'de senatör seçilirse Türk vatandaşlığından ayrılacak

Güncelleme:

ABD'de siyasete girmeye hazırlanan Türk asıllı doktor Mehmet Öz, Cumhuriyetçi Parti'den siyasete girmeye hazırlanıyor. Öz, Senato'ya girdiği taktirde Türk vatandaşlığını bırakacağını duyurdu. Ünlü doktor eğer seçilirse Senato'ya giren ilk Müslüman olacak.

Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'den siyasete girmeye hazırlanan Türk asıllı Amerikalı doktor Mehmet Öz seçilir seçilmez "Türk vatandaşlığını" bırakacağını duyurdu. Öz bu açıklamayı Cumhuriyetçi partideki rakibi David McCormick'in nereye ait olduğunu sorgulaması üzerine yaptı.

SEÇİLİRSE, SENATO'YA GİREN İLK MÜSLÜMAN OLACAK

Senatör olmak için adaylığını Aralık ayında açıklayan Öz, Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçilerin adayı olmak için sıkı bir rekabetin içinde. ABD'de bir Türk ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Öz, seçilmesi takdirinde Senato'ya giren ilk Müslüman olacak.

TÜRK OLMASI TARTIŞMA YARATTI

Yatırım şirketi Bridgewater Associates'in başında bulunan ve adaylık yarışında Öz'ün rakibi olan McCormick, Öz'ün neden ABD ordusu yerine Türk ordusunda askerliğini yaptığını sorgulamıştı. Aynı zamanda ABD kamuoyunda Öz'ün seçilmesi takdirinde bir Türk vatandaşı olarak nasıl güvenlik brifingi alabileceğine dair tartışmalar yürütülüyordu.

Mehmet Öz, senatör seçilirse Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıkladı

SEÇİLİRSSE TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN AYRILACAK

Bloomberg'in haberine göre kampanyasını Öz'ün nereye ait olduğunu sorgulamak üzerine kurgulayan Cumhuriyetçi McCormick'in baskısı üzerine Öz bir açıklama yayımladı. İlk başta Fox News'te yer alan açıklamaya göre Öz, çifte vatandaşlığının kampanya kapsamında dikkat dağıtmaya başladığını, bunun üzerine ailesiyle yaptığı görüş alışverişi sonucunda senatör seçilmesi takdirinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını belirtti.

ANNESİ İÇİN TÜRK KALMIŞ

Öz, Türk vatandaşlığından şimdiye kadar çıkmamasının en büyük sebebinin Alzheimer tedavisi gören annesi olduğunu dile getirdi. Annesinin sağlığıyla ilgili Türkiye'de bir karar alması gerekirse yasal yetkiye sahip olmak için şimdiye kadar Türk vatandaşı kaldığını aktardı.

Senato tarihçileri Senato'da hiç çifte vatandaşlığı olan birinin olup olmadığına dair bir iz bulamamış, sadece Teksas Senatörü Ted Cruz'un 2014 yılında Kanada vatandaşlığından ayrılmasına dair örnek ilgili bulunmuştu.

BBC

Mehmet Öz Haberler

500

Yorumlar (20)

Martin Sikertel:

Hep gururu duyardım kendisiyle; Türk vatandaşı ne kadar başarılı, bir Türk dünyaya bedeldir diyordum. Meğerse kendisini Türk hissetmiyormuş; yapacak bir şey yok. Üzüldüm.

51
41
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bu Türk değildi zaten...

54
32
yanıtYanıtla
Süleyman KARABÜRK:

Düşünelim o zaman bizim meclisimiz nasıl? Kaç milletvekili bürokrat devlet görevlisi vs'nin başka ülke kimliği çifte vatandaşlığı var. T.C ibaresi niye devlet kurumlarından kaldırdılar. Kendisini türk hissetmeyenler var demekki karar alıcı mekanizmalarda.

39
6
yanıtYanıtla
Özgür Arıca:

Eee gitti işte ...

29
8
yanıtYanıtla
Hamdi Şahin :

Bize böyleleri lazım değil zaten

yanıt1
yanıt2
zırzop:

Normal bir durum Türklükle alakası yok çünkü

28
0
yanıtYanıtla
OKUR:

niye bekliyorki bence hemen ayrılsın

27
0
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

peki seçildin diyelim bu ülkenin iyiliği adına güleni yollayacak mısın bu topraklara... yoksa sen abd gibi ikiyüzlü mü olacan...

16
3
yanıtYanıtla
Hamdi Şahin :

Türkiye için ne yapmış ki bu, sanıyorum ki doğduğundan beri abd de yaşıyor ve gavurlara hizmet veriyor. Türkçeyi dahi konuşamıyor. Varlığı bir şey kazandırmayanın yokluğu da birşey kaybettirmez. Yolu açık olsun, bize böyleleri lazım değil.

7
0
yanıtYanıtla
albatros :

bırakın şimdi vatan millet sakarya ayaklarını. ya ne yapsaydı? türkiyede doktor olup dayak mı yeseydi? zaten giderlerse gitsinler denilip kovulacaktı. bırakın bu adamın imkanlarını, pompacı olmak için bile türk vatandaşlığından çıkacak milyonlar var.

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title