Haberler
BBC

Manş Denizi'nde Bot Kazası: Beş Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Aralarında bir kız çocuğunun da bulunduğu beş kişi, küçük bir botla İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni geçmeye çalışırken hayatını kaybetti. Fransız yetkililere göre bot bu sabah erken saatlerde Fransa'nın kuzeyindeki Wimereux sahilinden yola çıktı. Yetkililer teknenin bir kum setini geçtikten sonra zor durumda kaldığını ve kurtarma çalışmalarının o sırada başladığını belirtti.

Aralarında bir kız çocuğunun da bulunduğu beş kişi, küçük bir botla İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni geçmeye çalışırken hayatını kaybetti.

Fransız yetkililere göre bot bu sabah erken saatlerde Fransa'nın kuzeyindeki Wimereux sahilinden yola çıktı.

Manş Denizi ve Kuzey Denizi'nden sorumlu Fransız yetkililer, teknenin 100'den fazla kişiyi taşıdığını söyledi.

Yetkililer teknenin bir kum setini geçtikten sonra zor durumda kaldığını ve kurtarma çalışmalarının o sırada başladığını belirtti.

Olayın tam olarak saat kaçta meydana geldiği belli değil ancak yerel saatle 05.00 ile 06.30 arasında olduğuna inanılıyor.

Pas-de-Calais Valisi Jacques Billant'a göre 7 yaşında bir kız çocuğu, bir kadın ve üç erkek tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Fransız yetkililer, 40'tan fazla kişinin kurtarıldığını, ancak 50'den fazla kişinin teknede kaldığını ve teknenin İngiltere'ye doğru devam ettiğini duyurdu.

BBC muhabiri Andrew Harding bu sabah erken saatlerde Calais'in güneyindeki Fransız sahilindeydi ve göçmenlerin Manş Denizi'ni geçmek üzere bota bindiği ana tanık oldu.

Harding ve ekibi 100'den fazla göçmenin denizdeki bota ulaşmaya çalıştığını, polisin ise insan akınını durduramadığını paylaştı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, olayı "trajik" diye nitelendirdi ve hükümetin sığınmacıları Ruanda'ya gönderme planına olan ihtiyacın altını çizdi.

İngiltere hükümetinin ülkeye yasa dışı yollarla giren bazı sığınmacıları Doğu Afrika ülkesi Ruanda'ya göndermek için iki yıldır geçirmeye uğraştığı plan dün Avam Kamarası'nda onaylandı.

Hükümet, Fransa üzerinden Manş Denizi'ni geçerek İngiltere'ye ulaşan botların sayısını bu yolla azaltmayı amaçlıyor.

BBC

Manş Denizi Fransa Uluslararası Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title