Haberler

    Libya için uluslararası konferans çağrısı

    Kaddafi yönetiminin sona erdiği 2011'den bu yana istikrarın sağlanamadığı Libya'da çatışmaları sona erdirmek amacıyla bir toplantı düzenlenmesi hedefleniyor.

    Kaddafi yönetiminin sona erdiği 2011'den bu yana istikrarın sağlanamadığı Libya'da çatışmaları sona erdirmek amacıyla bir toplantı düzenlenmesi hedefleniyor. Çağrı, G7 ülkelerinden geldi.Fransa'da bir araya gelen G7 ülkeleri, Libya'daki çatışmaları sona erdirmek için uluslararası bir konferans düzenlenmesi çağrısı yaptı. Fransa'nın Biarritz kasasında yapılan G7 Zirvesi'nin ardından yapılan açıklamada tüm ilgili tarafların ve bölgesel aktörlerin konferansta yer alması gerektiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği'nin tarafları bir araya getirme çabalarına destek mesajı verildi.

    Libya'da Muammer Kaddafi yönetimine son veren 2011 yılındaki ayaklanmadan bu yana istikrar sağlanabilmiş değil. Ülke, Trablus ve Tobruk'ta merkezli iki ayrı yönetim tarafından idare ediyor. Trablus'taki yönetim Birleşmiş Milletler tarafından tanınırken, ülkenin doğusunda hakimiyeti elinde tutan Halife Hafter güçlerine Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri destek veriyor.

    Türkiye Hafter'e tepkili

    Altı Türk vatandaşının Hafter'e bağlı güçler tarafından Temmuz ayında alıkoyulması Türkiye'nin tepkisine neden olmuştu. Türk Dışişleri, bu durumun Hafter güçlerini meşru hedef haline getireceği uyarısında bulunmuştu. Türkiye, Libya'da Trablus merkezli Ulusal Muhatabat Hükümeti'ne destek veriyor.

    Hafter'e bağlı milisler Nisan ayında Trablus'u ele geçirmek için operasyon başlatmıştı. Çatışmalar sonucu binlerce sivil evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Karşıtları, 75 yaşındaki general Hafter'i Libya'da askeri diktatörlük kurmaya çalışmakla suçluyor.

    dpa/ÖA,GY

    (c)

    Kaynak: Deutsche Welle / Dünya

    Kaddafi Libya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title