Haberler

Küçük Çocuklar Şans Getirmesi İçin İnek Gübresine Oturtuluyor

Güncelleme:

Hindistan'da küçük bebekler ve çocuklar ebeveynleri tarafından kendilerine şans getirmesi için inek gübresine batırılıyor.

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinin Betul ilçesinde kameralara yansıyan görüntülerde küçük çocuklar yalın ayaklı anneleri tarafından inek pisliğine oturtuluyor ve kaçmamaları için başlarında bekleniyor. Kadınlar, asırlardır devam eden bu geleneğin çocuklarına şans ve sağlık getirdiğine inanıyor. Bu garip tören öncesi kadınlar 'Gowardhan Pooja' adı verilen Hindu inancında özel bir dua ediyorlar.

HASTALIKLARA KARŞI KORUMA SAĞLADIĞINA İNANILIYOR

Hindistan'ın en büyük festivali olan Diwali Festivali'nden sonra her yıl tekrarlanan bu tuhaf geleneğin çocuklara şans ve hastalıklara karşı koruma getireceğine inanılsa da doktorlar kaygılarını dile getirdi. Betul'deki Pooja Hastanesi cerrahlarından Dr. Mangilal Rathore: Bu eski bir gelenek, eleştirmek istemem ama tavsiye de etmiyorum. Çocuklar için özellikle de vücutlarında açık yara bulunanlar için çok tehlikeli. İnek gübresinde bulunan bakteri, cildi hassas çocuklara zarar verebilir." sözlerini sarf etti.

İNEK GÜBRESİ VE İDRARINDA ŞİFA OLDUĞUNU İDDİA EDİYORLAR

İnek Hindu inancından kutsal bir hayvan olarak kabul ediliyor. Hindu din adamları, ineğin gübresinde ve idrarında iyileştirici özelliği olan maddeler olduğunu iddia ediyor. Ülkenin belirli bölgelerinde hayvanın kesilmesi kanunlarca yasak kabul ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Madhya Pradesh Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title