Haberler

Korkunç Ticaret

'Kosovalı Arnavut Gerillalar 300 Sırp Sivili Kamyona Yükleyip Arnavutluk'a Kaçıdılar. Bir Eve Götürdüp Kapattılar. Bu Evde Doktorlar, Sırp Tutsakların İç Organlarını Çıkardılar'.

'Kosovalı Arnavut gerillalar 300 Sırp sivili kamyona yükleyip Arnavutluk'a kaçıdılar. Bir eve götürdüp kapattılar. Bu evde doktorlar, Sırp tutsakların iç organlarını çıkardılar'. Bu korkunç iddia Avrupa'ya bomba gibi düştü. Çünkü deliller iddiayı destekliyor.

İnsan Hakları İzleme örgütü, Arnavut gerillaların Kosova savaşının ardından, öldürdükleri Sırpların organlarını sattıkları iddialarıyla ilgili soruşturma açılmasını sağlayacak nitelikte yeni delillerin ortaya çıktığını bildirdi.

Haber, Avrupa'ya bomba gibi düştü. Daha düne kadar tüm Avrupa'nın desteğini alan Kosova yönetimi, bu iddialar karşısında kayıtsız kalmakla suçlandı.

Kosova'da yaşayan Sırp azınlık arasında ise bu söylentiler uzun zamandır dolaşıyor ve Arnavut organ mafyasıyla çalışan gerillalar taafından kaçırılma korkusu yaşanıyor. 2 milyon 125 bin nüfusu olan Kosova'da Sırplar nüfusun yüzde 7'sini oluşturuyor.

Savaş Suçları Mahkemesi eski başsavcısı Carla Del Ponte kitabında yazmıştı

Organ kaçakçılığı iddiası, ilk olarak eski savaş suçları mahkemesi başsavcısı Carla Del Ponte'nin kitabında ortaya atılmıştı. Del Ponte, "güvenilir gazetecilere" dayanarak, Kosovalı Arnavutların, çoğu Sırp sivillerden oluşan 100 ila 300 kişiyi kamyonla Kosova'dan Arnavutluk'ta bir eve taşıdıklarını yazmıştı. Del Ponte, "Av: Savaş Suçluları ve Ben" adlı kitabında, bu evde doktorların tutsakların iç organlarını çıkardıklarını yazmıştı.

İnsan Hakları İzleme örgütü, BM savaş suçları mahkemesiyle Kosova'daki BM'nin denetimindeki adalet bakanlığınca yürütülen tahkikatı gözden geçirdiğini ve iddiaların kapsamlı şekilde soruşturulması gerektiği sonucuna vardığını bildirdi.

İnsan Hakları İzleme örgütü soruşturma istedi

Örgütün üst düzey uzmanlarından Fred Abrahams, savaştan sonra Kosova ve Arnavutluk'taki korkunç olay hakkında ciddi ve güvenilir delillerin ortaya çıktığını söyledi. Abrahams, Priştine ve Tiran yönetimlerinin gerekli soruşturmayı yaparak adalete bağlılıklarını göstermeleri gerektiğini belirtti.

Örgütün geçen ay Kosova ve Arnavutluk başbakanlarına bu konuda mektup gönderdiği, ancak cevap alamadığı belirtildi.

İnsan hakları örgütünün, mahkemenin gazetecilerden aldığı, Sırpların kaçırılmasında yer alan veya tanıklık eden 7 Kosovalı Arnavut gerillanın açıklamalarının da arasında bulunduğu bilgileri incelediği belirtildi.

BM müfettişlerinin raporu da korkunç olayı doğruluyor

Bunun yanı sıra örgütün, Kosova'daki BM müfettişlerinin bir raporunu ele geçirdiği ve bu raporda, söz konusu evin yakınında şırıngalar, boş ilaç kutuları ve diğer tıbbi malzemelerin bulunduğunun yazıldığı bildirildi.

2002-2003'te evde inceleme yapan BM müfettişlerinin kan izleri buldukları, ancak bunun insan kanı olup olmadığını saptayamadıkları için delilin iddiaları desteklemekte yetersiz olduğu sonucuna vardığı belirtildi.

Abrahams, bu delillerin iddiaları desteklemede yeterli olduğunu belirterek soruşturma başlatılmasını istedi. Kosova Adalet Bakanı Nekibe Kelmendi, iddiaları "uydurma" olarak nitelendirmişti. Arnavutluk Dışişleri Bakanı Lulzim Başa da iddiaların "yalan ve saçmalık" olduğunu söylemişti. 1998-99 Kosova savaşından beri yüzlerce Sırp ve Kosovalı Arnavut hala kayıp.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title