Haberler

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ünal Çeviköz'den Kavala ve Demirtaş mesajı: Serbest bırakacağız

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış plitika danışmanı Ünal Çeviköz, iktidara gelmeleri halinde dış politikada yapacakları hamleleri anlattı. Çeviköz, tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın AİHM kararları çerçevesinde serbest bırakılacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politika danışmanı Ünal Çeviköz, ABD merkezli Politico dergisine konuştu. Çeviköz, iktidara gelmeleri halinde dış politikada yapacakları hamleleri anlattı.

"KAVALA VE DEMİRTAŞ'I SERBEST BIRAKACAĞIZ"

Avrupa Birliği (AB) ve NATO ile ilişkilerde yeniden başlangıç vadeden Ünal Çeviköz, tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uyularak serbest bırakılacağını söyledi. Çeviköz, yeni bir hükümetin Türkiye'nin insan hakları konusunda kötüleşen sicilini onarmaya çalışacağını belirtti.

"İÇ SİYASETTE BİR NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ"

Çeviköz, "İç siyasette bir normalleşme süreci başlatacağız. Bu da müttefiklerimize ve tüm Avrupa ülkelerine basitçe, 'Türkiye'nin yeniden demokrasi yolunda olduğu' mesajını verecek ve Türkiye'nin pozisyonuna dair algıda ciddi bir değişiklik yaratacak" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA MESAJI

Ünal Çeviköz, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çeviköz, "İkili sorunlarınızı NATO gibi çok taraflı bir kuruma taşırsanız, o zaman bütün diğer NATO ülkeleri ile kendi ülkeniz arasında bir tür kutuplaşma yaratırsınız. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğinin, NATO gibi kolektif bir savunma örgütünün güvenliğini artıracağını ve güçlendireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Osman Kavala AİHM Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (57)

Tuğrul Kademe:

anlamayan yada tek vizyonlari Erdogan dusmanligi olan sozde vatansever ataturkcu chp lilere tercume edelim diyorki teroristleri serbest birakacaz pkk partisi hdp secmeninede mesaj veriyor hize oy verin vs vs

150
43
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Bari Apo yu da serbest bırakacağız deyin...içinizdeki niyeti tam olarak belirtin....Seçim yaklaştıkça politikacılar...Saçmalama özgürlüğünü Çok geniş kullanıyor.

152
23
yanıtYanıtla
Eray Yilmaz:

Kardeşim bunların ortakları apo'nun serbest kalmasını istemiyormu zannediyorsun iyimser olmamak lazım bunlar emin olun is savasa kadar götürür bu memleketi bız basa gelelimde ne olursa olsun sonrası mechul bu mıllet cok üzülür emin olun

yanıt16
yanıt0
Mibox Guven:

Vatan hainliği olur bu? Kaldı ki size millet bu fırsatı vermeyecek!!!

130
36
yanıtYanıtla
taner ipek:

siz adil hukuk düzenini getirin kimin girip çıkacağı anayasayla sabit değil mi zaten

123
14
yanıtYanıtla
Yavuz sivas:

Oy icin yapmayacaklari sey yok bunlarin seçmenleri nasil gormiyor bunu inanilir gibi degil

105
29
yanıtYanıtla
Hsn:

hukuk çiğneniyor Erdoğan yargıya müdahale ediyor deyip te açıkça yargıya müdahale ederek bunları serbest bırakacak olmakta çok enteresan,eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yapacaksınız bukadar mı tutarsız olunur

106
18
yanıtYanıtla
Yavuz sivas:

Bakalım milliyetçi meral ablamız bu konuda ne diyecek yoksa haberim yokmus gibimi cek diyecek:))

92
21
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Teröristleri serbest bırakacağını söyleyen vatan hainidir. Polis jandarma o dakika operasyon yapıp tutuklamalıdır.

101
-4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ülkemizde yargi tarafsiz degil bunu ben degil dünya biliyor benim icinde kanunu hukuku kendi cikarlari ugruna istismar edenler adaleti yok edenler haksiz cezalar verenler insan olamaz.

yanıt21
yanıt13
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title