Haberler

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nden Araçlı Eylem

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği üyeleri Lefkoşa'da araçlı eylem yaptı."Kuraklık oranları ile 2013 - 2014 üretim yılı doğrudan gelir desteğinin belirlenmesi ve devlet arazilerinin icar çalışmalarının bitirilmesi" gibi taleplerle eylem yapan...

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği üyeleri Lefkoşa'da araçlı eylem yaptı.

"Kuraklık oranları ile 2013 - 2014 üretim yılı doğrudan gelir desteğinin belirlenmesi ve devlet arazilerinin icar çalışmalarının bitirilmesi" gibi taleplerle eylem yapan çiftçiler Hamitköy'de toplandıktan konvoy halinde Başbakanlığa gitti. Gönyeli ve Hamitköy olmak üzere 2 farklı noktada toplanacak çiftçiler, Dr. Fazıl Bulvarı'ndaki Kıbrıs Medya Grubu tesisleri önünde bir araya gelecekti ancak daha sonra alınan kararla Gönyeli çemberinde bekleyen çiftçiler de Hamitköy'e geldi.

EYLEM BİR BUÇUK SAAT GEÇ BAŞLADI

Çiftçilerin, saat 09.00'da başlaması planlanan eylemi saat 10.30'dan sonra başladı. Davul, zurna ve kornalarla Hamitöy'den hareket eden çiftçiler Dr. Fazıl Bulvarı güzergahından Küçük Kaymaklı'ya oradan da Girne Kapısı'na yöneldi. Traktörlerin ağırlıkta olduğu eylemde, çiftçiler araçlarına "Sen de mi Brütüs, "İnadına Vatan", "Vatan, Hürriyet, Ekmek", "Bu mücadele bitmeyecek" gibi pankartlar astı. Polislerin güvenlik önlemi aldığı, trafiğin tıkanmaması için görev yapığı eyleme yaklaşık 100 araç katıldı.

Çiftçiler, Girne Kapısı'da yaklaşık 10 dakika bekledi. Birlik Başkanı Alican Kabakçı ve bazı çiftçiler Girne Kapısı'ndaki Atatürk Büstü'nde saygı duruşunda bulundu. Bu arada polis, Meclisin önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Girne Kapısı'ndan Derbeboyu'na geçen çiftçiler saat 12.50'de Başbakanlık binasına ulaştı. Vatandaşlar, zaman zaman trafikteki aksamalara tepki gösterdi, yol kenarlarındaki bazı vatandaşlar da alkışları ile eyleme destek verdi.

"EYLEME KARŞIYIM" DİYEN HAYVAN ÜRETİCİSİNE TEPKİ

Başbakanlık önündeki eylemde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. "Bakanlar kurulunun tarla icarı konusundaki kararı üreticiye destek oldu. Çiftçilerin yaptığı eyleme karşıyım" diyen bir hayvan üreticisine çiftçilerden tepki geldi. Söz konusu hayvan üreticisi birçok hayvancının ve çiftçinin eyleme karşı olduğunu savunarak, Bakanlar Kurulu'nun kararını doğru bulduklarını söyledi. Eylemcilerin ve hayvan üreticisinin arasındaki gerginlik kısa sürede yatıştırıldı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık binası önünde bekleyen Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı'nın yanına gelerek kısa bir görüşme yaptı. Ardından çiftçiler arasında seçilen 5 temsilci ve Birlik Başkanı Alican Kabakçı Başbakan Yorgancıoğlu ile saat 13.00'te görüşmeye girdi. Görüşme basına kapalı yapıldı. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Özkan Yorgancıoğlu Kıbrıs Girne Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title