Haberler

2. Elizabeth'in ölümünün ardından Karayip ülkesi, İngiltere'den bağımsızlığını istiyor

Güncelleme:

İngiltere'de Kraliçe'nin ölümünün ardından yeni Kral 3. Charles'ı zorluklar bekliyor. 14 ülkenin Kralı olan Charles için Antigua Barbuda'nın cumhuriyet olma seçeneği gündeme geldi. Başbakan Gaston Browne bu konuda referandumun 3 sene içinde yapılabileceğini söyledi. Kraliçe'nin ölümünün ardından benzer tartışmalar Avustralya'da ve İskoçya'da da gündeme gelmişti.

Kraliçe'nin ölümünün ardından İngiltere'de yeni Kral 3.Charles oldu.14 ülkenin kralı olan Charles'ın bu ülkeleri nasıl bir arada tutacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Zira Charles'ı daha ilk günlerde şaşkına çevirecek bir olay yaşandı. Bir karayip ülkesi olan Antigua Barbuda, referandum ile cumhuriyet istiyor.

REFERANDUM 3 SENE İÇİNDE YAPILABİLİR

Antigua Barbuda Başbakan'ı Gaston Browne cumhuriyete geçiş referandumunun 3 sene içinde yapılabileceğini söyledi. Başbakan, bu ifadeleri Kral 3. Charles'ın devletin başı olduğunu onaylayan seremoni sonrası yaptı.

''HASIMLIK GÖSTERİSİ DEĞİL''

Başbakan Browne, referandum adımının bir hasımlık göstergesi olmadığını söyledi. Browne, yeniden seçilmesi halinde bu referandumu gerçekleşeceğini söyledi. Fakat Browne, halkın bu yönde büyük bir talebi olmadığını da kabul etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kraliçe 2. Elizabeth Prens Charles Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

DOĞAN KEMER :

aa bunlar bağımlı köleler yirminci yüzyıl 1 dünya avrupasına bakkk:)))

19
1
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

e demokrasi demiyorlar mı? adam da demokratik yaklaşmış. halka sorsunlar, istenmiyorlarsa defolsunlar

9
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title