Haberler

Kadirov'un paylaştığı video gündem oldu! Çeçen askerler Mariupol'deki binalara ateş edip tekbir getirdi

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde birinci aya girilirken, ağır bombardıman altındaki Mariupol'den kaçışlar da devam ediyor. Son olarak Çeçen lider Kadirov, kentin yönetim binasını ele geçirdiklerini açıklarken, paylaştığı video ise büyük tartışma yarattı. Çeçen askerlerin Mariupol'daki binalara ağır silahlarla ateş ettikleri anların yer aldığı videoda, bir grup Çeçen savaşçının kameraya zafer işaretleri yaparken tekbir getirdikleri de duyuluyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde birinci aya girilirken, Rusya'nın kuşatması altındaki Mariupol'de çekilen görüntüler büyük tepki çekti. Sosyal medyada kısa sürede yayılan videoda, bir grup Çeçen savaşçı, Mariupol kentindeki binalara ağır silahlarla ateş ediyor ve bir yandan tekbir getiriyor.

KAMERAYA ZAFER İŞARETİ YAPIP TEKBİR GETİRDİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov tarafından paylaşılan videoda, Çeçen askerleri yıkılan apartmanları göstererek kutlama yapıyor. Kamufle edilmiş askeri giysiler giyen askerlerin, kameraya zafer işaretleri yaparken tekbir getirdikleri de duyuluyor.

KADİROV "NAZİLERİN TOPRAKLARINI" TEMİZLEDİKLERİNİ İDDİA ETTİ

Kadirov, Telegram kanalında, Putin ve Rus basının Ukrayna'nın işgalini haklı çıkarmak için kullandığı ifadeleri tekrarlayarak, savaşçılarının "Nazilerin topraklarını" temizlediklerini iddia etti.

2 BİN 400 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Mariupol, Putin'in 24 Şubat'ta ordularına Ukrayna'ya girmesi emrini vermesinden bu yana en yoğun çatışmalara tanık olan kentlerin başında geliyor. Sözcü'de yer alan habere göre Rus kuvvetlerinin şehrin büyük bölümünü yerle bir ettiği ifade edilirken, resmi rakamlara göre kentte 2 bin 400 sivil hayatını kaybetti. Ancak gerçek rakamların bundan çok daha fazla olmasından endişe ediliyor. Bu ayın başlarında Ukraynalı bir yetkili, kentte en az 20 bin kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğini açıkladı.

MARİUPOL'DE DURUM KRİTİK

Birleşmiş Milletler de yaptığı açıklamada, şehirdeki toplu mezarlar hakkında bilgi almak için yetkililer ile temas halinde olduklarını açıkladı. Ulusal televizyonda konuşan Belediye Başkanı Vadym Boichenko, merkezinde sokak çatışmalarının yaşandığı Mariupol'deki durumun kritik olmaya devam ettiğini söyledi. Kadirov Perşembe günü kuvvetlerinin Mariupol belediye binasını ele geçirdiğini öne sürdü. Ancak bu iddia halen doğrulanamadı.

"PROPAGANDA ARACI OLARAK KULLANIYOR"

Çeçen ordusu, tarihine bakıldığında, Hollywood'dan ilham olan bu tarz videolara uzak gibi görünüyor. Ancak, uzmanlar, Putin'in propaganda çabalarının bir parçası olarak Kadirov'u kullandığı görüşünü yineliyor. Kadirov'un savaşçıları arasında bulunan bir ekibin Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'yi öldürmek için gönderildiği, ancak Ukrayna güçleri tarafından imha edildiği bilgisi de bu hafta içerisinde basında yer almıştı.

Öte yandan, savaştan önce 400 bin kişiye ev sahipliği yapan Mariupol'dan gelen görüntüler, yıkılan binaları, yanmış araçları ve erzak almak için dışarı çıkan mermi şokuna maruz kalan hayatta kalanları gösteriyor. Bölge sakinlerinin çaresizlik içerisinde toplu mezarlar kazdıkları ve hayatlarını kaybedenleri buralara gömdükleri belirtiliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ramazan Kadirov Çeçenistan Mariupol Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Eğrioturdoğrukonuş:

Siz Alem-i İslam için mi çarpışıyorsunuz ki Tekbir getiriyorsunuz?

130
7
yanıtYanıtla
Hasann hasann:

İslam dinine o kadar zarar verdiniz ki, Müslüman görünümünde ki yaratıklar. Allah sonumuzu hayr eylesin

107
9
yanıtYanıtla
Trgtyldz:

Böyle başkasının itligini yapmakla müslüman olunmaz

103
2
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Şimdi Müslümanlık bu mu oluyor ? Müslümanlıkta hangi şartlarda can alınır ( Bana göre de hiç bir şekilde cana kıyılmaz ) bunlar bilmiyor mu ? Size bir şey diyeyim mi . Bu çeçenler tamamen tarikata bağlı dinciler . Şeyhleri ne derse o onlar için dindir

68
22
yanıtYanıtla
ugur yilmaz:

hayir kardesim Allah diyor ki onlar size savas acmadan savasmayin onlar savas acar ve sonra barisi isterse barisin

yanıt12
yanıt3
Osman Tokgonul:

Uğur kardeş , vermiş olduğun derin bilgilerin (!)için teşekkür ederim . Savaştan kaçanlara savaşmaları için neler vadedildiğini de yazsaydın daha iyi olmaz mıydı ? Hadi onları da yaz

yanıt7
yanıt3
Melih Kılaç:

Yalnız çeçenler meskun mahalde çatışmayı sevmez dağlık arazide çatışmalı çeçen kardeşler Allahüekber

3
73
yanıtYanıtla
Mali Musavir Levent Topcu:

Allah c.c. zalimleri sevmez siz zalimsiniz. agziniza rabbimin guzel İsmini alip kirletmeyin.

48
1
yanıtYanıtla
Orham Bilgin:

Yiyiyorsa git o mücadeleyi zalim İsrail'e karşı yap mazlum insanlara karşı değil müslümanlar her zaman zalime karşı durur mazlumun yanında olur

34
2
yanıtYanıtla
Melih Kılaç:

Ya ne boş beleş atgözlüklü insanlar varya ne yapsın Kadirov eski batının gazına gelen çeçen cihatcılar gibi putinle savaşıp halkını katlettirsin mi?Putin tamam hristiyan ama şu an Çeçenlerin ibadetine en azından saygı duyuyor

7
28
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title