Haberler

Kadirov'un askerleriyle ilgili korkunç iddia: Yarısı öldü, cesetler ülkeye dönerse infial olur

Güncelleme:

Kırım Tatarlarının lideri Abdülcemil Kırımoğlu, Putin'e destek amacıyla Ukrayna'ya 1500 asker gönderen Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov'un askerlerinin yarısının öldüğünü ancak bu askerlerin Rusya'daki morglarda bekletildiğini söyledi. Kırımoğlu, cesetlerin Çeçenistan'a dönmesi durumunda infial olacağını iddia etti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla devam ederken, bugün sivillerin tahliyesi için sağlanan ateşkes biraz da olsa yüzleri güldürdü. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Avrupa'dan destek talebi yineledi. Rusya tarafını destekleyen Çeçenistan'la ilgili ise korkunç bir iddia ortaya atıldı.

KIRIMOĞLU: ÇEÇEN ASKERLERİN YARISI ÖLDÜ

Kırım Tatarlarının lideri Abdülcemil Kırımoğlu önceki gün yaptığı açıklamada Çeçen askerlerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Rusya'ya gönderilen askerlerin yarısının öldüğünü belirten Kırımoğlu, "(Kadirov'un askerleri) Çeçen demeye dilim varmıyor. Kadirov, 1500 kadar adamını Kiev'e yolladı. Askerlerin yarısı öldü, Rusya'daki morglarda tutuluyorlar" dedi.

"ÜLKEYE GÖNDERİLİRLERSE İNFİAL OLUR"

Kırımoğlu, askerlerin cesetlerinin Çeçenistan'a gönderilemediğini belirterek, "Ölülerin çoğu Kırım'da krematoryumda yakılıyor. Akrabalarına teslim edilmiyor. Ayrıca mobil krematoryum da getirmişler, ölülerini hemen yakıyorlar. Çünkü, o kadar ceset Rusya'ya dönerse ciddi infial olur" ifadelerini kullandı.

Kadirov'un askerleriyle ilgili korkunç iddia: Yarısı öldü, cesetler ülkeye dönerse infial olur

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çeçenistan Ukrayna Rusya Haberler

500

Yorumlar (9)

Kenan DAŞDEMİR:

İyi olmuş gebersinler

77
9
yanıtYanıtla
Bruseyida Bruseyida:

Iyi olmuş

76
7
yanıtYanıtla
Demir Acer :

iyi olmus

72
8
yanıtYanıtla
Şerafettin Şeker:

bunun hesabını çeçen halka vericen ve çeçenler bunu hesabını sana ödetmeleri lazım

73
4
yanıtYanıtla
zübükzade:

Sen bu işlere karışma şeker bey

yanıt3
yanıt50
Altay Bozkurt:

CECENISTANDA HANGI TASI KALDIRSAN ALTINDAN BU KAFIROVUN PISLIGI CIKAR !!!!

41
1
yanıtYanıtla
Süleyman Turunç:

E hani birkaç yıl önce çeçenistanli mücahitlerdi.simdi zulme omuz verenlerin ordusu olmuşlar

37
1
yanıtYanıtla
Narter Nart:

putin gittiği anda bu kafirovu Çeçen Halkı infaz edecek...İstihbarat sağlam yerden...Bizim yakın dostları film artisitlerine duyurulur. cenazesi kokmasın diye ilaçlandıktan sonra sergiye açılıp; ortodosk mezarlığında defnedilecektir. Taziyeleri cehennemde kabul edecek.

31
2
yanıtYanıtla
Şerafettin Şeker:

zübük rus ajanımısın yoksa moskofmu hangisi

30
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title