Haberler

Jirinovski: "Mısır'daki Darbe Türkiye İçin Örnek"

Güncelleme:

Rus aşırı sağcı politikacı Vladimir Jirinovski, Mısır'daki darbenin Türkiye, Libya, Irak ve Afganistan için bir örnek olduğunu belirtti.

Rus aşırı sağcı politikacı Vladimir Jirinovski, Mısır'daki "kansız darbeyi selamladığını" belirtirken "Mısır, şimdi, Türkiye, Libya, Irak ve Afganistan için bir örnek" dedi Rus aşırı sağcı politikacı, Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, Mısır'da iktidar değişimini memnuniyetle karşıladığını vurgularken "Mısır'ın şimdi, Türkiye, Libya, Irak ve Afganistan için bir örnek oluşturduğunu" öne sürdü.

"TÜRKİYE'DE YENİ BİR KEMAL ATATÜRK ORTAYA ÇIKABİLİR"

Rusya'nın Sesi'ne göre, Vladimir Jirinovski, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Mısır'da kansız darbeyi selamlıyoruz. Bu doğal bir sonuç" dedi. Jirinovski şu iddiaları dile getirdi:

"(Mısır'da) Gerici güçlere iktidarda yer yok. Yeni nesil buna müsamaha etmeyecek. Mısır, şimdi, Türkiye, Libya, Irak ve Afganistan için bir örnek. Libya'da yeni bir Kaddafi, Türkiye'de ise yeni bir Kemal Atatürk ortaya çıkabilir" gibi sözler kullandı." - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Vladimir Jirinovski Türkiye Libya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title