Haberler

Japonya'nın kuzeyinde sürüklenen buzda sıkışan 12 katil balina kurtulmayı başardı

Güncelleme:

Hokkaido açıklarında buzlar arasında mahsur kalan 12 katil balina, dramatik bir kurtuluşla özgürlüğüne kavuştu. Yetkililer, Japonya'nın kuzeyindeki Rausu sahil kasabasında balinaların güvenli bir şekilde kaçtığını doğruladı.

Japonya'nın kuzey adası Hokkaido açıklarında buzullar arasında mahsur kalan on iki katil balina, başarılı bir şekilde kurtarıldı. Balıkçılar tarafından fark edilen ve drone ile görüntülenen balinalar, çevre ve hayvan hakları gruplarının tepkisini çekti. Gruplar, hükümete balinaları kurtarmaçağrısında bulundu. Yetkililer, balinaların alanı güvenli bir şekilde terk ettiklerini açıkladı. Katil balinaların su altında uzun süre kalamadığı ve sık sık yüzeye çıkma ihtiyaçları olduğu belirtildi.

Japonya'nın kuzey adası Hokkaido açıklarındaki sularda buzullarla sıkışan yaklaşık on iki katil balina grubunun kurtulmayı başardığı belirtildi. Bu hafta başında bir balıkçı tarafından fark edilen mahsur kalan balinalar, bir kilometre açıkta tespit edildi.

Drone görüntüleri, hayvanların bir araya sıkıştığını ve suyun üstüne başlarını çıkararak nefes aldıklarını gösterdi. Görüntüler tepkilere yol açınca yetkililer, balinaları izlemek için sahil kasabasına seyahat etmelerine neden oldu.

Görüntüler Japon televizyonunda yayınlanınca çevre grupları ve hayvan hakları grupları, hükümete balinaları kurtarma çağırısı yaptı.

Bir grup, hükümetin mahsur kalan hayvanları kurtarmak için bir buz kırıcı göndermesini talep etti. Ancak yetkililer balinaların alanı terk ettiğini açıkladı. Rausu sahil kasabasının bir yetkilisi, balinaların güvenli bir şekilde kurtulabileceklerini söyledi.

Mahsur kalan balinalarına ait görüntülerde balinaların ağızlarından kan geldiği görüldü. Japon medya raporlarına göre, diğer büyük balinaların aksine, katil balinalar çok uzun süre su altında kalamazlar ve birkaç dakikada bir yüzeye çıkma ihtiyacı duyarlar.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Japonya Çevre Doğa Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

ali ihsan çakır:

Hayvanları katil, canavar vb. gibi sıfatlarla tanımlamasak.. Katil de insanoğlu, canavar da insanoğlu . Hiçbir hayvan yiyeceğinden fazlasını öldürmez. Yaşamını tehdit eden bir durum dışında da saldırgan olmaz. Böyle tanımlar daha çok hayvan soykırımına neden oluyor.

19
0
yanıtYanıtla
TT:

Bravo Ali ihsan... Sana katılıyorum...Akşam haberlerinde şöyle bir haber görmeyiz umarım... ŞOK!ŞOK!ŞOK! Katil balinalar firar etti ve iyi niyetli balina avcıları açık denizde peşlerine düştüler ;)

yanıt3
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title