Haberler

Japonya'da kuş gribi salgını dalga dalga yayılıyor: 134 bin tavuk itlaf ediliyor

Güncelleme:

Japonya'da kuş gribi salgını bu kez ülkenin Hiroshima eyaletini vurdu. Bölgedeki 134 bin tavuğun itlafına başlandı.

Ülkedeki toplu kuş gribi vakalarının 2018 yılı sonrası ilk kez geçen ay görüldüğü Japonya'da salgın dalga dalga yayılıyor. Hiroshima eyaleti yönetiminden edinilen bilgiye göre, salgının bu seferki adresi Mihara şehri oldu. Dün bölgedeki bir çiftlikte çok sayıda tavuk ölümü yaşanması üzerine kuş gribinden şüphelenen yetkililer, yapılan testlerin ardından salgını doğruladı.

13 TAVUK ÇİFTLİĞİNE KISITLAMA GETİRİLDİ

Tesisteki yaklaşık 134 bin tavuğun itlafına bugün başlanırken, bu sabah itibariyle bölgeye giden Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personeli de çalışmalara destek verdi. Salgından etkilenen tesis yakınında bulunan diğer 13 tavuk çiftliğine tedbir amacıyla tavuk ve yumurta sevkiyatı kısıtlaması getirilirken, çiftliklere giriş-çıkış yapan tüm araçların da dezenfekte edildi.

GENİŞ ALANA YAYILDI

Japonya'da Ocak 2018'den beri ilk kez 5 Kasım'da Kagawa eyaletindeki bir tavuk çiftliğinde tespit edilen toplu kuş gribi vakaları kısa sürede başka bölgelere sıçramış, salgın şimdiye dek Hyogo, Fukuoka, Miyazaki ve Nara'da 16 farklı çiftlikte görülmüştü. Salgının Hiroshima'da da doğrulanmasıyla bu yıl ülkede tespit edilen toplu kuş gribi vakalarının sayısı 17'ye yükselmiş oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kuş Gribi Japonya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (5)

Meryem:

Dünyada Insanlik sayisi artigi icin bu Viruslari yapip insanlara bulaşdiriolar insanlar böylece azalacak ki ekonomik sıkıntısı olmasin diye

1
2
yanıtYanıtla
D:

İNSANIN HATALRTINI VE AÇ GÖZLÜLÜGÜNÜN BEDELİLİ HER ZAMANKİ GİBİ HAYVANLAR ÖDÜYOR. BU NUSUBET BİTMEZ

2
0
yanıtYanıtla
REALİST:

algılara inanmayın toplumları kıtlığa ve kaosa sürüklemek için proje bunlar

2
0
yanıtYanıtla
vatan sevdalisi:

bibyerde tavuk gribi bi yerde cin gribi bi yerde japon nezlesi hindistanda gizemli hastalik biz bittik

1
0
yanıtYanıtla
UZAK DOĞU UZAK DURUN:

HEP HASTALIKLAR UZAK DOĞUDAN YAYILIYOR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title